Esports Bàsquet 27/02/2015

El Barça evita a la pròrroga un malson contra l'Alba Berlín (92-82)

L'equip blaugrana s'ha deixat remuntar un desavantatge de 17 punts

Tomas Satoransky / EFE

BarcelonaUns dies abans de viatjar a Atenes per jugar contra un Panathinaikòs amb el qual empata a la classificació, el Barça ha patit per superar un Alba Berlín (92-82) que li ha remuntat una renda de 17 punts i li ha forçat la pròrroga. L’equip blaugrana no ha badat i, en un partit emocionalment difícil de disputar, s'ha apuntat una victòria imprescindible a casa. El triomf li permet tenir peu i mig als quarts de final i centrar-se en el seu objectiu d’acabar entre els dos primers del grup.

Xavi Pascual necessitava aquest divendres dues coses; recuperar anímicament els seus jugadors i guanyar el partit. La combinació no sempre ha estat senzilla ja que l’entrenador s'ha vist obligat a incloure més jugadors que de costum en la rotació. Als deu minuts, el tècnic ja havia utilitzat els seus dotze jugadors convocats en un dia en què Boki Nachbar no s'ha vestit de curt.

El Barça ha trigat en fer-se seu el ritme del partit i allunyar-se del rival en el marcador. L’equip blaugrana ha necessitat deu minuts per sumar més punts que el conjunt alemany i vint per obtenir una renda mínimament còmoda de vuit punts (40-32). El pas pels vestidors ha aclarit la situació i ha semblat esvair qualsevol opció de victòria visitant. El Barça ha anat a per feina i ha trencat el partit a l’inici del tercer període, quan s'ha apuntat un parcial de 10-2 (50-34). L’escletxa ha arribat a ser de 17 punts (59-42).

El Barça ha estat un equip prou fiable durant els primers 30 minuts, però s'ha ensorrat en un últim període en què ha encaixat 31 punts. La reacció final d’un lluitador Alba Berlín, que tenia les baixes de Jamel McLean i Clifford Hammonds, ha aconseguit empatar el partit a 2,6 segons del final (77-77). Tomas Satoransky ha fallat un triple sobre la botzina que hauria evitat el temps extra.

Joan Carles Navarro, que ha anotat set punts en la pròrroga, i Tomas Satoransky han liderat el triomf en el temps extra (15-5).

Pritchard, a la llotja

Kevin Pritchard, 'general manager' dels Indiana Pacers (NBA), ha vist el partit en directe des de la llotja del Palau Blaugrana, on també hi era Josep Maria Bartomeu, president del Barça.