Eurolliga
Esports Bàsquet 31/10/2014

El Barça tanca amb un triomf contra el PGE Turow un mes d'octubre perfecte (86-67)

L'equip blaugrana acumula onze victòries consecutives

Tomas Satoransky / EFE

BarcelonaEncara sense Joan Carles Navarro, el Barça de bàsquet ha superat aquest divendres el PGE Turow (86-67) al Palau Blaugrana i ha tancat un mes d'octubre perfecte en què ha sumat onze victòries en onze partits. El conjunt català, que diumenge rebrà el Fiatc Joventut, ha sabut mantenir la concentració contra el rival més fluix d'un grup C de l'Eurolliga en què ja és l'únic invicte.

Xavi Pascual ha utilitzat l'exemple de la derrota que el Barça va patir l'any passat contra el Nanterre per mantenir la concentració d'un equip que ha dedicat més esforços a l'atac que a la defensa. Justin Doellman, que ha anotat els seus 20 punts en una primera meitat brillant, ha liderart el joc ofensiu del conjunt català. Chris Wright ha debutat amb el rival sense sort ni encert.

L'equip culer ha anotat 15 punts en els primers 5 minuts de partit i ha obtingut una renda de nou punts contra un PGE Turow que, tal com va fer contra el Panathinaikòs i el Fenerbahçe Ülker, no s'ha rendit i ha aconseguir equilibrar el marcador a l'inici del segon període. Una nova accelerada local ha acabat amb la resistència del rival polonès, que ha arribat al descans amb un desavantatge de 12 punts (49-37).

El PGE Turow ha empitjorat els percentatges de tir del Barça gràcies a una rudimentària defensa en zona, però mai ha estat capaç de capgirar el marcador. Quan s'ha sentir amenaçat, amb el rival a cinc punts de distància, l'equip blaugrana ha reaccionat amb una nova accelerada (22-6) que ha deixat sentenciat un partit incòmode contra un adversari atípic. L'aparició d'Álex Abrines (10 punts amb 3/5 en triples), que passa per un moment de confiança brutal en el tir de tres punts, ha tornat a ser decisiva. DeShaun Thomas (16 punts) també ha estat encertat.

Ludde Hakanson ha debutat a l'Eurolliga.