Lliga Endesa
Esports Bàsquet 31/05/2013

El Barça Regal desactiva a temps un incòmode Herbalife Gran Canària (69-63)

L'equip blaugrana remunta 10 punts per apuntar-se la primera victòria de les semifinals de la Lliga Endesa

àlex Gozalbo
1 min
Joan Carles Navarro supera Chamberlain Oguchi

BarcelonaEl Barça Regal ha superat aquest divendres l'Herbalife Gran Canària (69-63), un rival més incòmode del que la majoria d’aficionats poden percebre. L’equip blaugrana s'ha apuntat la primera victòria d'una sèrie de semifinals prevista al millor de cinc partits, una fita que en un 91,3% dels casos acaba sent decisiva.

L'Herbalife Gran Canària no va fer res que el Barça Regal no s'esperés, però ho va fer tot bé. Pedro Martínez ha disposatr els seus cinc jugadors oberts, per moments tots fora de la línia de 6,75 metres, i en defensa ha apostat per acumular gent a prop de cistella, incitant l’equip blaugrana a buscar el tir exterior. La tàctica li ha servit al conjunt visitant per fer-se amb una perillosa renda de deu punts.

Xavi Pascual ha recorregut a Sarunas Jasikevicius més aviat del que acostuma i el Barça Regal ha aconseguit equilibrar el marcador al segon quart. La clatellada definitiva ha arribat a l'inici del tercer període, quan l’equip blaugrana s'ha fet amb una renda de vuit punts gràcies a un parcial de sortida de 15-6.

Mentre el marcador està ajustat els rivals del Barça Regal acostumen a ser una cosa. Després, una altra ja que perden el rigor en atac i la fe en defensa, on els seus jugadors passen de dominadors a dominats. No és el cas de l'Herbalife Gran Canària, que ha reduït la renda als quatre punts en una recta final menys còmoda del que tothom havia previst. Al final, 69-63.

El Barça Regal buscarà aquest diumenge (12.40 hores, La 1) una segona victòria que ja seria pràcticament definitiva.

stats