Lliga Endesa
Esports Bàsquet 16/11/2014

Maciej Lampe lidera el triomf del Barça contra el València Basket (76-57)

L'escletxa s'ha obert a l'inici del segon període, quan el conjunt català s'ha apuntat un parcial de 16-3

Maciej Lampe, contra el València Basket / TONI GARRIGA / EFE

BarcelonaEl Barça ha aprofitat els dubtes del València Basket i el seu bon moment de forma per apuntar-se una nova victòria i seguir de prop la trajectòria d'un Reial Madrid que segueix invicte a la Liga Endesa. Tan sols 4.267 espectadors han vist el partit en directe al Palau Blaugrana.

Maciej Lampe (20 punts i 11 rebots) ha tingut aquest diumenge el protagonisme que normalment té Ante Tomic, que ha completat un dels seus partits més fluixos amb la samarreta blaugrana. El pivot croat s'ha quedat en 1 punt i 3 rebots per a -2 de valoració.

El partit era televisat a nivell estatal i Xavi Pascual ha apostat per Tomas Satoransky i Mario Hezonja com a titulars. L'equip blaugrana ha viscut un primer quart espès en què ha intentat més tirs lliures (12) que tirs de camp (10). L'escletxa s'ha obert a l'inici del segon període, quan el conjunt català s'ha apuntat un parcial de 16-3 (35-20). Maciej Lampe, que ha sumat 9 punts i 4 rebots en menys de vuit minuts, ha provocat que el marcador fos de 41-25 al descans.

Durant alguns minuts l'única resistència visitant ha arribat de la mà de Sam van Rossom i Pau Ribas. La renda s'ha mantingut estable i el Barça ha començat l'últim període amb un avantatge de 14 punts (54-40). Velimir Perasovic ha intentat sorprendre l'equip blaugrana amb una defensa zonal 1-3-1. La tàctica li ha servit per eixugar la renda i modificar el ritme del partit, però el conjunt català ha sabut gestionar el seu avantatge.