Lliga Endesa
Esports Bàsquet 23/10/2011

Un tercer quart penós amaga la feina de 20 bons minuts del Fiatc Joventut (62-73)

Un quart d'hora amb un nivell d'encert nefast en què tan sols ha sumat 9 punts condemna a un equip que, per moments, no ho ha fet gens malament

Safata de Leo Mainoldi a Badalona.

BadalonaEl Fiatc Joventut ha perdut contra el Baloncesto Fuenlabrada (62-73) el tercer dels quatre partits que ha jugat en aquest inici de Lliga Endesa. Un quart d'hora amb un nivell d'encert nefast en què tan sols ha sumat 9 punts ha condemnat a un equip que, per moments, no ho ha fet gens malament.

En tan sols unes setmanes Salva Maldonado ha aconseguit transformar l'actitud d'un equip que la temporada passada va caure en l'apatia més absoluta. La recepta del tècnic és clara i inclou aspectes com la lluita aferrissada per cada pilota, circumstància que ha servit per millorar en el rebot i en la defensa, i la lògica convivència de la gent del planter amb la resta de jugadors. L'entrenador mai situa dos jugadors inexperts junts, al mateix temps, en pista.

Un elèctric inici de partit (9-0) ha permès al Fiatc Joventut anar fins al tercer quart per davant en el marcador contra un equip, el Fuenlabrada, que ha reservat Kirk Penney en el seu cinc inicial i que no ha començat a funcionar fins que Saer Sené i Gustavo Ayón han donat consistència al joc interior.

Per moments, el Fiatc Joventut encara es despista, com aquest diumenge en un tercer quart dramàtic (9-24), que li ha costat el partit. L'equip tan sols ha sabut anotar 9 punts en 15 minuts, però, tot i això, tot i veure's 15 punts per sota (51-66), ha seguit lluitant fins al final (62-73). Per això, tot i les tres derrotes en quatre jornades i a un preocupant 3/24 en triples, aquesta Penya no dóna males vibracions.