Esports Bàsquet 19/04/2015

El València Basket desactiva la millor versió del Fiatc Joventut (91-95)

La Penya no ha pogut mantenir un avantatge d'onze punts

Demond Mallet i Guillem Vives / ACB PHOTO

BadalonaEl València Basket ha desactivat aquest diumenge la millor versió del Fiatc Joventut (91-95). La Penya, que acumula nou derrotes en onze jornades, no ha pogut mantenir una renda d'onze punts a Badalona, on els 6.380 espectadors han acabat molt enfadats amb el criteri arbitral. Demond Mallet (20 punts) i Nacho Llovet (15) han completat una gran actuació en un matí en què Pau Ribas (20 punts per a 31 de valoració) ha estat clau per al triomf visitant.

Salva Maldonado ha recuperat Tariq Kirksay, que s'havia perdut els últims sis partits, però ha tingut les baixes de Sitapha Savané i Alberto Abalde. El tècnic ha fet debutar Zoran Nikolic a la Lliga Endesa.

La Penya ha començat el partit amb energia i encert (10-2), però el València Basket ha sabut tenir paciència i apostar pel seu joc interior per capgirar el marcador al final del primer quart (24-25). Serhiy Lishchuk ha anotat 8 punts en els primers 10 minuts.

L'encert en els tirs de dos punts i la lluita han mantingut el Fiatc Joventut en el partit, però la major amplitud de banqueta de l'equip visitant s'ha anat imposant i la renda del València Basket ha arribat a ser de deu punts (40-50) durant una primera meitat que ha acabat amb el resultat de 51-52.

Amb esforç, molta mobilitat i encert, el Fiact Joventut s'ha construït un avantatge d'onze punts a deu minuts del final (79-68). Les faltes personals i la pressió del València Basket han modificat l'escenari i la Penya no ha pogut mantenir un avantatge de 10 punts (81-71) a tan sols sis minuts i mig del final.

"Han tret moltes faltes en situacions que no eren perilloses i això ens ha afectat a la nostra moral. Hem fet un bon partit, però hem pagat les nostres errades", ha dit Nacho Llovet en declaracions a Ràdio Ciutat de Badalona.

"El criteri arbitral ha estat una muntanya russa i el tercer àrbitre ha estat nefast", ha dit Salva Maladonado en roda de premsa. "Els àrbitres no han tingut criteri i això ens ha perjudicat", ha afegit.