Esports Bàsquet 05/03/2015

Treure de polleguera el Panathinaikòs, nou costum culer (77-81)

El Barça supera l'equip grec per quarta vegada aquesta temporada

Vlanto Giankovits i DeShaun Thomas / AFP PHOTO

BarcelonaDels nou partits que el Panathinaikòs ha perdut aquesta temporada a l’Eurolliga, quatre han estat contra el Barça. L’equip blaugrana, que aquest dijous ha sumat un triomf a Atenes (77-81), s’ha convertit en l’autèntic botxí d’un equip grec que ha malbaratat un avantatge de set punts.

El triomf permet al Barça empatar amb el Maccabi Electra Tel Aviv a la segona posició del grup i apropar-se al seu objectiu de disputar els quarts de final amb el factor pista a favor. El vigent campió de l’Eurolliga ha perdut aquest dijous a la pista de l’Estrella Roja (89-76).

Estimulat per la permisivitat arbitral, el Panathinaikòs ha fet fora de la pista el Barça en uns primers minuts de partit en què l’equip culer ha patit per igualar el nivell físic del seu rival. Esteban Batista ha dominat la pintura i el conjunt català ha fallat set dels primers tirs que va intentar. La renda local ha arribat a ser de set punts (18-11) en un primer quart en què els locals han exhibit múscul.

L’entrada de Tibor Pleiss i, sobretot, de Joan Carles Navarro ha canviat el guió d’un partit en què el Barça ha sabut igualar el nivell físic del rival. Un parcial de 5-14 liderat pel capità blaugrana ha modificat l’escenari i ha capgirat el marcador (23-25). L’aportació ofensiva d’Álex Abrines ha servir per provocar una última accelerada culer abans del descans (32-42).

La renda visitant ha arribat a ser d’onze punts (34-45) contra un rival que no s'ha rendit i ha sabut treure profit d’una defensa al límit del reglament per retallar l’avantatge del Barça (47-49). Dusko Ivanovic ha acumulat jugadors a prop de cistella i ha incitat l’equip culer a llançar insistentment des de la línia de 6,75 metres.

La millor versió de Pleiss

El Barça ha tornat a agafar oxigen quan va tornar a endurir el seu joc i ha limitat les pèrdues de pilota. Tibor Pleiss ha ofert una versió molt competitiva, allunyant-se de la imatge freda i lenta que ha mostrat durant el primer tram de la temporada. Abans de ser eliminat per cinc faltes personals a set minuts del final, el pivot alemany ha sumat 15 punts. Tot i tenir problemes per contenir James Gist a prop de cistella, l’equip català ha sabut aturar les escomeses d’un rival grec queha aprofitat la complicitat arbitral per forçar nombroses faltes personals. Massa.

Organitzat per Marcelinho Huertas i sostingut per Justin Doellman, el Barça de Xavi Pascual ha jugat amb molta maduresa els minuts decisius a una de les pistes més difícils de l’Eurolliga. L’equip blaugrana ha millorat la lectura de la defensa grega i ha augmentat l’eficàcia del seu joc estàtic per assegurar-se una victòria molt important contra un rival directe.