El CAI Saragossa trenca la ratxa triomfal d'un Barça sense idees (85-79)

Els blaugranes encadenaven set victòries seguides a la Lliga Endesa

Marta Campderrós
Marcelinho Huertas, en una acció del partit contra el CAI Saragossa / ACB PHOTO

BarcelonaEl Barça ha perdut aquest diumenge a la pista del CAI Saragossa (85-79), en la 26a jornada de la Lliga Endesa. L'equip aragonès ha trencat la ratxa de set triomfs consecutius que havien encadenat els de Xavi Pascual en la competició regular. El conjunt blaugrana no perdia en lliga a Saragossa des de l'octubre del 1990.

Un parcial d'11-4 ha marcat l'inici del partit en una primera part dominada amb autoritat per l'equip local. Els jugadors de José Luis Abós, més constants en el joc, han sabut mantenir l'avantatge guanyat davant un Barça que no ha tingut prou continuïtat per atrapar el seu rival. Ni encert des del tir exterior, amb 2 de 15 en triples dels blaugranes en els primers dos quarts. El CAI, que ha arribat a guanyar de 14 punts de diferència, ha marxat al descans amb una còmoda renda d'11 punts (42-31).

A la represa, el Barça ha agafat aire i ha deixat de banda l'espessor del primer acte. Tot i que els de Pascual han millorat la seva imatge, el control del joc ha seguit en mans dels de Saragossa (60-55). El duet Tabu-Sanikidze, amb 19 i 15 punts respectivament, ha estat letal per a la muralla blaugrana.

A l'últim quart, Marcelinho (14p), amb l'ajuda d'Ante Tomic (15p) i 'Boki' Nachbar (11p), s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha aconseguit empatar el matx quan faltava un minut pel final (76-76). Els últims instants han estat de màxima tensió. Joan Carles Navarro ha fallat una cistella que hauria posat el 83-81 en l'electrònic i Viktor Sanikidze ha sentenciat el matx amb dos tirs lliures. Al final, 85-79.