NBA
Esports Bàsquet 10/10/2011

Miquel Nolis: "Si visqués al Far West, Ricky Rubio ja estaria mort"

L'entrenador explica en una entrevista a l'ARA la mecànica de tir del base dels Minnesota Timberwolves

àlex Gozalbo
2 min
Miquel Nolis.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Ricky Rubio marxa aquest dilluns a Los Angeles (Estats Units), on s'entrenarà mentre duri el tancament patronal de la NBA. Abans de fer-ho, l'exbase del Barça Regal ha treballat amb Miquel Nolis, tota una institució en la millora de la tècnica individual. Dotze sessions matinals a Alella per millorar, bàsicament, el seu tir.

Miquel, què has treballat amb Ricky Rubio?

Hem entrenat coses que a mi em semblaven necessàries i en què ell estava d'acord. Bàsicament el tir. Hi ha una part mental, que algunes vegades el fa sentir destrempat i sense confiança, i una altra tècnica.

Com tira?

Necessita molta preparació per fer el seu tir. Primer carrega i després, dispara. Com una catapulta. Posaré un exemple: si visqués al Far West, Ricky Rubio ja estaria mort ja que es tracta de desenfundar i disparar.

Com es fa això?

Li vaig proposar fraccionar l'acció de tir en petites parts per corregir la seva mecànica i augmentar la velocitat. Tirant en estàtic no té problemes, però els seus percentatges es fan més irregulars quan necessita fer-ho ràpid i per això vam treballar l'acció en situacions d'estrès físic i mental.

Què és el que buscaves?

Hi ha situacions en què Ricky no genera perill, com per exemple després d'un bloqueig directe. Els defensors passen per darrere del jugador gran i ell no pot amenaçar amb el tir. Es tracta de treballar molt perquè pugui aconseguir el mateix que José Manuel Calderón, que ara és perillós.

A banda del tir, vau treballar alguna cosa més?

Sí, especialment la passada i la conducció de pilota. Ell té talent, però cal buscar l'excel·lència. Em vaig adonar que botant amb la mà dreta té una nota de 9, però amb l'esquerra baixa al 7. Un jugador del seu nivell ha de disminuir aquesta diferència.

Aquest dilluns marxa a Los Angeles, què haurà de treballar?

La preparació d'un jugador d'aquestes característiques, que sempre està disposat a millorar, no s'atura mai. Ara necessita mantenir el treball, repetir els exercicis i dominar una tècnica de tir més ràpida i moderna.

stats