Lliga Endesa
Esports Bàsquet 16/11/2011

Anna Cardús: "Vaig haver de tornar a aprendre a parlar, menjar i caminar"

L'àrbitra de la Lliga Endesa que va superar un coma induït per culpa d'una encefalitis i que ha tornat a dirigir partits reconeix aquest dimecres a l'ARA que la seva vida va córrer perill

àlex Gozalbo
1 min
Anna Cardús.

BarcelonaAnna Cardús, l'àrbitra de la Lliga Endesa que va superar un coma induït per culpa d'una encefalitis i que ha tornat a dirigir partits, reconeix aquest dimecres a l'ARA que la seva vida va córrer perill: "Realment no vaig estar gens lluny de morir", diu.

La catalana de 41 anys explica el sorprenent procés de recuperació en què ha retallat tots els terminis previstos. "Vaig haver de tornar a aprendre a parlar, menjar i caminar", diu Cardús, que tan sols uns mesos després ha arbitrat ja dos partits de la Lliga Endesa: l'Unicaja-Blancos de Rueda Valladolid i el Gran Canària 2014-Bizkaia Bilbao Basket.

"El primer que vam fer va ser portar-la amb nosaltres a un amistós a Palamós perquè s'acostumés, de nou, al soroll d'un pavelló i recuperés la dinàmica d'un dia de partit. Després la vam posar quatre setmanes a arbitrar encontres de la Federació Catalana, des de cadets fins a sèniors, però ràpidament vam comprovar que estava perfecta, preparada per tornar a la Lliga Endesa", assegura l'àrbitre Joan Carles Mitjana.

stats