Lliga Endesa
Esports Bàsquet 28/09/2012

El Barça Regal de bàsquet vol reproduir el model esportiu del futbol

El club, que espera tancar ben aviat la renovació de Joan Creus, ha definit aquest divendres les línies mestres del nou projecte

àlex Gozalbo
2 min
Joan Creus, Xavi Pascual i Joan Bladé

BarcelonaJoan Bladé (directiu responsable de la secció de bàsquet), Joan Creus (director esportiu) i Xavi Pascual (entrenador) han definit aquest divendres les línies mestres del nou projecte del Barça Regal en una roda de premsa que també ha servit per oficialitzar la renovació del tècnic.

"Un dels objectius és reproduir a les seccions el model esportiu que tenim al futbol. Per fer això es va construir la nova Masia i es va reforçar l'estructura del bàsquet formatiu", ha dit Joan Bladé, que ha recordat l'aposta pels jugadors joves. "Ens faria il·lusió repetir l'èxit i tornar a la Final Four", ha explicat el directiu.

Segons Joan Bladé, "Xavi Pascual representa tot allò que ens ha fet gran com a club. És un dels nostres i per això la negociació ha sigut molt ràpida". L'entrenador donarà l'1% dels seu contracte a la Fundació del Barça. El directiu no ha volgut definir la nova política d'abonaments del Palau Blaugrana.

El club espera anunciar ben aviat la renovació de Joan Creus. "Xavi Pascual és clau per fer un bàsquet atractiu", ha dit el director esportiu. "Necessitem una mica de temps, el camí que ens espera fa pujada. Estem apostant per jugadors joves", ha recordat.

"Al bàsquet europeu no hi ha massa casos en què un club prengui decisions com aquesta. Estic molt content d'aquest repte. Després d'una trajectòria molt bona de quatre anys i mig, ara encetem una nova etapa de renovació. La idea d'apostar de jugadors de la casa és molt bona", ha explicat Xavi Pascual, que s'ha felicitat perquè el filial pugui competir a l'Adecco Or. "Intentarem no perdre competitivitat, que això forma part de l'ADN del club", ha dit.

"L'estil de joc no canviarà molt, volem defensar dur i córrer, però cal adaptar-se a les característiques del jugadors", ha apuntat Xavi Pascual. "La dificultat d'aquest projecte és que un club com el Barça no pot tenir anys de transició, però els aficionats han de tenir paciència", ha dit.

"El principal objectiu de l'entrenador del Barça no ha de ser guanyar sinó fer feliç els socis i els seguidors del club", ha assegurat l'entrenador, que ha anunciat que aquesta vegada no tenia altres ofertes. "No les hagués escoltat", ha dit.

Joan Carles Navarro, capità del Barça Regal, no s'ha perdut la roda de premsa. "Som optimistes amb Navarro. Si tot va bé, esperem que la pròxima setmana s'incorpori a la dinàmica de l'equip", ha opinat Xavi Pascual.

stats