Esports
Esports Bàsquet 27/10/2011

La millor atleta del món explica per 26 dòlars com es va transformar en una jugadora de bàsquet mediocre

Marion Jones publica un esfereïdor llibre en què explica com va passar de guanyar cinc medalles d'or als Jocs Olímpics de Sydney a ser desposseïda dels seus èxits i condemnada a sis mesos de presó

àlex Gozalbo
1 min
Portada del llibre de Marion Jones.

BarcelonaMarion Jones va guanyar cinc medalles als Jocs Olímpics de Sydney. Tan sols set anys després, l'atleta estava declarant davant un jutge, implicada en un cas de dopatge. Desposseïda dels seus èxits i condemnada a sis mesos de presó, el seu món va quedar enderrocat.

"Sóc Marion Jones i tinc una cosa important a dir-vos". L'atleta, que no va poder contenir les llàgrimes, va començar amb aquestes paraules les seves declaracions als mitjans de comunicació que l'esperaven a la porta del jutjat. "Sóc del tot responsable dels meus actes i tan sols espero que la gent aprengui de les meves errades", va concloure.

Arruïnada i amb l'autoestima pel terra, l'atleta va tractar de refer la seva vida l'any 2010 competint a la lliga de bàsquet professional (WNBA). En dues temporades ha jugat una mitjana de 8,6 minuts (47 partits) en el pitjor equip de la història de la competició: les Tulsa Shock. Tot i que quan anava a la universitat va adquirir certa notorietat com a jugadora de bàsquet, Jones tan sols ha sigut capaç de sumar 2,6 punts i 1,6 rebots per partit.

Ara, Marion Jones acaba de publicar un llibre, On the right track, en què per 26 dòlars (18,7 euros) explica com va passar del tot al res en un obrir i tancar d'ulls. "La meva història és singular, vaig passar d'una carrera exitosa a la misèria més absoluta", escriu mentre busca recuperar el reconeixement (i els diners) que la van acompanyar en una altra època.

Consulta aquí el primer capítol del llibre.

stats