Esports Bàsquet 15/10/2017

El nou Barça Lassa no aixeca el peu de l’accelerador

El ritme de l’equip blaugrana desfigura el Monbus Obradoiro (102-58)

i
Ante Tomic, Nemanja Radovic i Adam Hanga lluitant per una pilota durant el partit del Palau Blaugrana.

Barcelona / BadalonaEl nou Barça Lassa no frena. L’equip blaugrana va passar per sobre del Monbus Obradoiro (102-58) i es manté invicte en aquest inici de temporada. El conjunt català va repartir 26 assistències en una tarda de bàsquet en què el seu ritme de joc va ser molt alt. Els aficionats locals van tornar a marxar contents del Palau Blaugrana, on jugadors com Pierre Oriola han tingut una connexió immediata.

“Quan hem defensat millor i hem pogut sortir al contraatac, hem trencat el partit. El nostre punt fort ha de ser competitiu en cada situació del partit. Tots els jugadors volen tenir protagonisme al mateix nivell i això és important”, va analitzar Sito Alonso, que va distribuir la participació de tots els jugadors. Després de quedar-se sense jugar divendres, Joan Carles Navarro va disposar de 18:35 minuts. “La gent disfruta amb l’esforç de l’equip. Els aficionats agraeixen l’esforç en defensa, la lluita i la voluntat de córrer. És una cosa que ha de formar part del nostre ADN”, va afegir el tècnic.

L’equip blaugrana va aconseguir el control del partit gràcies a un demolidor parcial de 16-0 aconseguit durant uns primers sis minuts del segon període en què l’Obradoiro es va quedar sense anotar (36-15). Aquesta temporada els vasos comunicants entre la defensa i l’atac del Barça Lassa seran més evidents que mai. Ahir va ser molt visible. Quan el conjunt va prémer l’accelerador al darrere, les coses van funcionar molt millor al davant.

El Barça Lassa no va afluixar durant una segona meitat en què va arribar a tenir un avantatge de 48 punts contra un rival que es va veure superat pel ritme dels locals. “La seva solidesa comença en defensa i es manté en atac, on l’equip juga a un ritme molt alt que a la majoria d’equips ens costa de seguir. A més, els seus jugadors comparteixen la pilota sense egoisme”, va reconèixer Moncho Fernández. Les pèrdues de pilota i els baixos percentatges de tir van llastrar la seva actuació.

La Penya deixa escapar 14 punts

El Divina Seguros Joventut va malbaratar una renda de 14 punts contra l’Iberostar Tenerife (73-76) i continua sense estrenar-se a la Lliga Endesa (0-3). La Penya va tenir problemes per fer-se escoltar a la pintura i es va veure superada per un rival amb més confiança i experiència. Patrick Richard i Saulius Kulvietis van fallar dos triples en un últim atac local que haurien enviat el partit a la pròrroga.

“L’inici de partit ha estat molt bé, però hem perdut el ritme en atac i en defensa. Hem deixat que el Tenerife entrés en el seu joc. En la recta final hem jugat amb cor, però les errades ens han penalitzat”, va opinar Diego Ocampo, que va destacar la feina de Ferran Bassas. “El millor és que l’equip no es rendeix i s’esforça. Millorarem l’encert, però em preocupa que de vegades una mala defensa ens influeix en el següent atac. Hem de canviar alguns hàbits”, va afegir el tècnic, que va mantenir una reunió de més de 20 minuts amb els jugadors de l’equip verd-i-negre.

El bon joc de l’equip verd-i-negre, que encara no va poder comptar amb Alex Ruoff, es va esvair amb el pas dels minuts. Simon Birgander va disputar el partit amb una màscara facial de protecció. Com va passar contra l’Obradoiro, el rival de la Penya va acabar amb bons percentatges de llançament: un 63% en tirs de dos. Mateusz Ponitka, que va sumar 21 punts i 9 rebots, i Fran Vázquez (16 punts i 6 rebots) van fer oblidar les baixes de Mike Tobey i Davin White.

“Estàvem jugant bé i amb alegria i ens han remuntat. No ens podem permetre cometre tantes errades”, va lamentar Albert Ventura. El club està analitzant des de fa dies la situació del mercat per si pot fer algun fitxatge que millori el rendiment de l’equip.