Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 17/09/2011

La medalla d'or de l'Eurobàsquet espera Espanya o França a Kaunas

Pau Gasol i Joan Carles Navarro, les dues grans referències de la selecció espanyola, busquen la seva cinquena medalla en un Eurobàsquet

àlex Gozalbo
1 min
Pau Gasol.

BarcelonaDesprés de la contundent victòria del conjunt que entrena Sergio Scariolo en la segona fase de l'Eurobàsquet (96-69), Espanya i França es tornaran a veure les cares aquest diumenge (20 hores, La Sexta), ara amb la medalla d'or en joc.

Pau Gasol i Joan Carles Navarro, les dues grans referències de la selecció espanyola, busquen la seva cinquena medalla en un Eurobàsquet. L'aler-pivot i l'escorta en sumen quatre: una d'or (2009), dues de plata (2003 i 2007) i una de bronze (2001).

França jugarà la final d'un Eurobàsquet per primera vegada a la història. Tot i que té una medalla de plata de l'any 1949, mai no n'havia disputat cap perquè abans el campionat no es decidia a partit únic. Ho farà a Kaunas (Lituània) contra la selecció espanyola. Divendres els combinats de Sergio Scariolo i de Vincent Collet van eliminar Macedònia (92-80) i Rússia (79-71) a les semifinals del torneig i es van assegurar tant la medalla com la presència als Jocs Olímpics de Londres.

"Tenim ganes de jugar i de demostrar que som millors que ells", diu Pau Gasol. "Ara hem d'intentar guanyar la final i la medalla d'or", assegura Ricky Rubio, a qui el diari L'Equipe va criticar fa uns diesL'Equipe.

stats