ACB
Esports Bàsquet 05/05/2011

El millor bàsquet d'Europa se cita a Barcelona

Barcelona acollirà a partir d'aquest divendres la final four de l'Eurolliga, un títol pel qual lluitaran Panathinaikòs, Maccabi Electra Tel Aviv, Montepaschi Siena i Reial Madrid

àlex Gozalbo
2 min
La 'final four' està molt present als carrers de Barcelona.

BarcelonaBarcelona acollirà a partir d'aquest divendres la final four de l'Eurolliga, un títol pel qual lluitaran Panathinaikòs, Maccabi Electra Tel Aviv, Montepaschi Siena i Reial Madrid. El vigent campió, el Regal Barça, no tindrà l'opció de defensar el campionat aconseguit l'any passat a París.

La final four s'obrirà aquest divendres (18 hores, Teledeporte) amb la semifinal que enfrontarà el Panathinaikòs amb el Montepaschi Siena. Molts veuen aquest partit com la final anticipada ja que es tracta dels dos equips que tenen millor defensa tenen. Els de Zeljko Obradovic aposten per la tàctica i els de Simone Pianigiani, per l'agressivitat.

La segona semifinal enfrontarà aquest divendres (21 hores, Teledeporte) el Maccabi Electra Tel Aviv i el Reial Madrid. El conjunt que entrena David Blatt serà, amb diferència, el que més suport tindrà a la graderia del Palau Sant Jordi ja que uns 5.000 seguidors han viatjat fins a Barcelona. L'equip d'Emanuel Molin, per la seva banda, és una incògnita ja que viu en permanent contradicció, alternant bons partits amb derrotes incomprensibles.

Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, espera "una final four amb marcadors baixos. Els quatre equips tenen possibilitats i crec que la clau dels partits seran els primers minuts, ja que són enfrontaments amb unes connotacions d'ansietat molt grans".

La final four es presentarà avui al migdia (12 hores) en un acte a l'Ajuntament de Barcelona en què no faltaran David Blatt i Sofoklis Schortsanitis (Maccabi Electra Tel Aviv), Emanuel Molin i Felipe Reyes (Reial Madrid), Zeljko Obradovic i Dimitris Diamantidis (Panathinaikòs) i Simone Pianigiani i Rimantas Kaukenas (Montepaschi Siena).

Dijous, 5

12.00 Presentació a l'Ajuntament de Barcelona

14.00 Torneig Júnior (NIJT)

Divendres, 6

12.00 Torneig Júnior (NIJT)

16.00 Devotion Fan Zone

18.00 Panathinaikòs – Montepaschi Siena

21.00 Maccabi Electra Tel Aviv – Reial Madrid

Dissabte, 7

9.00 Special Olympics Final Four

10.00 Restauració d'una pista al carrer Aurora de Ciutat Vella

12.00 Torneig Júnior (NIJT)

16.00 Devotion Fan Zone

20.00 Lliurament dels premis anuals de l'Eurolliga al Museu Nacional d'Art de Catalunya

20.00 Concert benèfic 'Euroleague for Africa Pop'

Diumenge, 8

10.00 Final del Torneig Júnior (NIJT)

11.30 Devotion Fan Zone

13.30 Tercer i quart lloc

16.30 Final

stats