Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 15/09/2011

La selecció espanyola busca la final de l'Eurobàsquet contra la sorprenent Macedònia

La lesió de José Manuel Calderón i el fet que una de les claus del partit sigui la defensa sobre Bo McCalebb li podrien donar més minuts dels habituals a Ricky Rubio i Víctor Sada

àlex Gozalbo
1 min
Marc Gasol.

BarcelonaLa selecció espanyola s'enfrontarà aquest divendres (16.30 hores, La Sexta) a Macedònia en una de les dues semifinals de l'Eurobàsquet. L'altra eliminatòria la disputaran França i Rússia, que aquest dijous han eliminat Grècia (64-56) i Sèrbia (77-67), respectivament.

Sergio Scariolo, tècnic de la selecció espanyola, confia en poder fer jugar el base José Manuel Calderón, que pateix una tendinitis al turmell esquerre. Els problemes físics del jugador de Villanueva de la Serena i el fet que una de les claus del partit sigui la defensa sobre Bo McCalebb li podrien donar més minuts dels habituals a Ricky Rubio i Víctor Sada. El base titular de Macedònia, jugador pel qual el Barça Regal es va interessar abans de fitxar Marcelinho Huertas, té una mitjana de 20,9 punts i 3,7 assistències.

Macedònia, un país de poc més de dos milions d'habitants sense gaire tradició de bàsquet, va aconseguir dimecres una de les gestes esportives que recordarà durant anys. Minuts després d'eliminar Lituània en quarts de final de l'Eurobàsquet, el seleccionador Marin Dokuzovski va assegurar que "la victòria és el major èxit de la història de Macedònia, en qualsevol esport".

stats