Copa del Rei ACB 2011
Esports Bàsquet 17/01/2011

Algunes de les claus de les quatre eliminatòries de la Copa del Rei de Madrid

Els vuit millors equips de la primera volta de la Lliga ACB lluitaran del 10 al 13 de febrer pel títol que desperta més passions entre els aficionats, la Copa del Rei

àlex Gozalbo
2 min
Els protagonistes del sorteig de dilluns.

BarcelonaEls vuit millors equips de la primera volta de la Lliga ACB lluitaran del 10 al 13 de febrer pel títol que desperta més passions entre els aficionats, la Copa del Rei. Les quatre eliminatòries de quarts de final no seran senzilles per a cap dels participants.

Regal Barça (14-3) - DKV Joventut (10-7)

Precedent d'aquesta temporada: Regal Barça, 83 - DKV Joventut, 63

La millor defensa de la Lliga ACB (tan sols 65,5 en contra), la del Regal Barça, aspira a revalidar el títol a Madrid. Si pot córrer, el conjunt de Xavi Pascual serà imparable. Un dels dubtes és saber quin extracomunitari es quedarà fora: Pete Mickeal, Alan Anderson o Terence Morris. Atenció amb el DKV Joventut, que ha millorat la implicació de jugadors clau com Carl English i Quinton Hosley.

Caja Laboral (11-6) - Bizkaia Bilbao Basket (10-7)

Precedent d'aquesta temporada: Bizkaia Bilbao Basket, 99 - Caja Laboral, 95

El dos equips bascos repeteixen l'enfrontament de la Copa del Rei de l'any passat, quan el Caja Laboral es va imposar a Bilbao. Dusko Ivanovic encara té unes setmanes per ajustar el joc d'Esteban Batista. El seu equip, que lidera l'efectivitat en els llançaments, és qui anota més punts de tota la Lliga ACB; 81,3 de mitjana. La consistència del Bizkaia Bilbao Basket depèn de l'aportació de jugadors com Marko Banic i Àlex Mumbrú.

Reial Madrid (14-3) – Gran Canària 2014 (9-8)

Precedent d'aquesta temporada: Gran Canària 2014, 70 - Reial Madrid, 59

El Reial Madrid d'Ettore Messina necessita títols per no caure en una depressió i, tot i que no és la seva pista habitual, jugar al Palacio de los Deportes pot afavorir-lo. El conjunt blanc, que perd més pilotes que ningú (11,7), és irregular, però perillós. El Gran Canària 2014 no posarà les coses fàcils i aquesta temporada ja s'ha demostrat que pot guanyar el Reial Madrid.

Blancos de Rueda Valladolid (11-6) - Power Electronics València (10-7)

Precedent d'aquesta temporada: Blancos de Rueda Valladolid, 78 - Power Electronics València, 71

De les quatre, és l'eliminatòria que es presenta més oberta. El Blancos de Rueda Valladolid tan sols anota 73,2 punts de mitjana i, per tant, necessita un partit amb una anotació baixa. El Power Electronics València d'ara, ja amb Svetislav Pesic a la banqueta, no se sembla en res al que va perdre al Pisuerga al mes de novembre.

stats