Regal Barça
Esports Bàsquet 24/12/2010

Xavi Pascual: "El 2010 ha sigut un gran any"

Per al tècnic, el seu equip treballa en la bona línia i el 2011 s'ha de mantenir el nivell d’exigència que se li pressuposa al campió d'Europa

Redacció
2 min
Xavi Pascual dirigint el seu equip davant el Manresa.

BarcelonaEn una entrevista que publica el FC Barcelona a la seva web oficial, Xavi Pascual ha fet balanç de l'any 2010, una temporada exitosa per al club. "Del 2010 hi ha l'inoblidable record de París i de Bilbao. Dos moments importants que van donar dos títols. Més pròxims en el temps ens queden la Lliga Catalana 2010, la Supercopa de Vitòria, el triomf contra els Lakers… Hi ha una combinació de molt bons moments i, globalment, de molt bon joc. També hi ha la desil·lusió de la final de l'ACB. Però, tot plegat, fa que el 2010 hagi estat reeixit", ha dit l'entrenador de bàsquet.

Pascual ha valorat les lesions, que estan impedint a l'equip rendir com la temporada passada. "La gent és molt intel·ligent i sap que tenir tres baixes en posicions exteriors, com són les de Pete Mickeal, Juan Carlos Navarro i Gianluca Basile –tres peces fonamentals en la nostra trajectòria passada– significa que tot l'equip s'ha hagut de reajustar. A més, és difícil entrenar-se a un nivell altíssim, perquè s'han perdut actius i el dia a dia es nota per molt bé que treballis", ha reconegut.

Sobre les incorporacions de Joe Ingles i Alan Anderson, recentment, el tècnic ha dit: "Vam fitxar Joe Ingles perquè teníem problemes amb la lesió llarga de Basile i coincidia que no teníem etiquetat el temps de recuperació de Juan Carlos Navarro ni de Pete Mickeal. Ingles ens ha anat molt bé i s'està adaptant ràpidament a l’equip. Sobre Alan Anderson hi pensaré quan estigui amb nosaltres. Però tenim molt presents els pròxims esdeveniments, com el Top 16 i la Copa del Rei. Seran moments importants al 2011 i ens hem de preparar bé per arribar aquí".

La pressió de jugar la final a quatre a Barcelona i ser el campió vigent de l'Eurolliga motiva al tècnic català. "No és una obligació. Ens omple de responsabilitat que la F4 sigui a Barcelona, ens il·lusiona. Sabem que és un camí dificilíssim, que estem entre els 16 millors, però que tothom vol el mateix. Cal recordar que equips grandiosos amb grans pressupostos han caigut, com ara el CSKA, i això vol dir que s'ha d’estar encertat, perquè si no et castiga molt. I tots els grups seran duríssims".

stats