NBA
Esports Bàsquet 14/11/2011

El sindicat dels jugadors es dissol per poder denunciar la NBA i la temporada corre perill

La celebració de la temporada perilla ja que els jugadors no han acceptat la proposta dels propietaris i han anunciat la dissolució del sindicat que els representa, per poder denunciar, així, la NBA per monopoli

àlex Gozalbo
2 min
Roda de premsa del sindicat de jugadors.

BarcelonaLa celebració de la temporada 2011-12 de la NBA perilla, ja que els jugadors no han acceptat la darrera proposta dels propietaris i han anunciat la dissolució del sindicat que els representa, per poder denunciar, així, la NBA per monopoli.

Segons ha explicat Derek Fisher, company de Pau Gasol als Lakers i president del sindicat dels jugadors (NBPA), la decisió ha estat unànime. Billy Hunter, director executiu de l'organització, ha reconegut que la NBA ha estat informada de la mesura.

El procés legal que els jugadors comencen significa que el sindicat deixa voluntàriament de representar-los voluntàriament. A partir d'ara passen a representar-se pel seu compte i així poden denunciar la NBA. És una jugada semblant a la realitzada fa uns mesos pels seus companys de la lliga de futbol americà (NFL).

La darrera oferta dels propietaris de la NBA incloïa un repartiments dels ingressos del 50%, quan fins ara els jugadors es quedaven amb el 57%.

"Hem negociat durant dos anys amb la millor fe, fent un gran esforç per arribar a un acord, i hem arribat a la conclusió que aquest procés no ha funcionat, que no ha servit per aconseguir un acord just. Hem acordat unànimement que aquesta és la millor decisió", ha explicat Derek Fisher des de Nova York.

Segons David Stern, comissionat de la NBA, "hem estat a prop de l'acord, però els jugadors han rebentat qualsevol possibilitat. Volen espantar els propietaris i no ho estan aconseguint".

L'allargament del tancament patronal servirà perquè jugadors com Christian Eyenga (Fiatc Mutua Joventut), Rudy Fernández i Serge Ibaka (Reial Madrid), Kevin Seraphin i Reggie Williams (Caja Laboral) o Kyle Singler (Lucentum Alacant) segueixin a la Lliga Endesa.

Altres estrelles de la NBA estudiaran ara la possibilitat de jugar a Europa, com Kevin Durant, que segons Hoops Hype es va oferir per jugar al BarçaHoops Hype. Els germans Gasol, en canvi, no contemplaran la possibilitat fins que la temporada 2011-12 se suspengui per complet.

El hashtag #noNBA s'ha convertit ràpidament en Trending Topic mundial a Twitter.

stats