NBA
Esports Bàsquet 02/10/2011

Qui és qui en les negociacions per desbloquejar el tancament patronal de la NBA

Després d'un dia de descans, les negociacions continuaran aquest dilluns amb dos punts clau sobre la taula: el repartiment dels ingressos i el límit salarial dels equips

àlex Gozalbo
1 min
David Stern.

BarcelonaDesprés d'un dia de descans, les negociacions per intentar desbloquejar el tancament patronal (locaut) de la NBA continuaran aquest dilluns amb dos punts clau sobre la taula: el repartiment dels ingressos i el límit salarial dels equips.

Les reunions que s'han realitzat fins ara no han tingut èxit i la NBA ja ha anunciat la cancel·lació de 43 partits de pretemporada. L'inici de la competició, previst per a l'1 de novembre, corre perill.

Les tres persones clau de la negociació són:

David Stern, comissionat de la NBA

És un advocat nord-americà d'origen jueu que ocupa el càrrec des de fa 27 anys. És la veu dels propietaris de les 30 franquícies, 22 dels quals asseguren que amb el model de negoci actual perden diners.

Derek Fisher, president del sindicat dels jugadors (NBPA)

El base, company de Pau Gasol als Lakers, és l'encarregat de mantenir al dia de les negociacions els jugadors, a qui envia cartes i missatges de mòbil. El vicepresident de l'associació primer és Keyon Dooling (Milwaukee Bucks) i el tresorer, James Jones (Miami Heat).

Billy Hunter, director executiu del sindicat de jugadors (NBPA)

Aquest exjugador de futbol americà, que va competir a la NFL amb els Washington Redskins i els Miami Dolphins, fa 15 anys que està al càrrec amb, segons reconeix la pàgina web de la NBPA, "l'objectiu d'augmentar els recursos financers, l'educació i el benestar emocional dels 430 jugadors de bàsquet de la NBA".

stats