BÀSQUET
Esports Bàsquet 11/02/2013

Wert reclama un enorme esforç pedagògic per prevenir les xiulades al rei i a l'himne

El ministre d'Educació, Cultura i Esport ha rebutjat que calgui acostumar-se a situacions que ell ha definit com a "vergonyoses"

Efe
1 min
José Ignacio Wert, amb el rei i el president de l'ACB, Eduardio Portela, abans de la final de la Copa del rei de bàsquet / DAVID AGUILAR / EFE

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha demanat aquest dilluns que es faci un "enorme esforç pedagògic" per prevenir situacions que en qualsevol altre país es considerarien "extremadament indesitjables", com la xiulada dirigida ahir al rei i a l'himne d'Espanya abans de la final de Copa de bàsquet.

Davant les preguntes dels assistents al Fòrum del diari ABC, en què ha intervingut, Wert ha rebutjat que calgui acostumar-se a situacions "tan vergonyoses", si bé el més important és que no siguin mesures repressives, encara que es poden plantejar, segons ha assenyalat.

"Alguna cosa devem estar fent malament", ha dit. Al marge de la llibertat d'expressió de cadascú, ha prosseguit Wert, la convivència democràtica també s'expressa en el respecte als símbols i "probablement el sistema educatiu hi té molt a contribuir".

Wert ha indicat que, després de "molts anys" d'introducció de l'assignatura Educació per a la Ciutadania –que el ministeri vol que sigui transversal–, la interpretació de la tolerància de la "immensa majoria" dels joves espectadors que es van aplegar diumenge al pavelló de Vitòria és "bastant millorable".

"Crec que hem progressar en una cultura democràtica de l'argumentació, la tolerància, el pluralisme. És urgent, són manifestacions simptomàtiques que això s'ha degradat", ha conclòs.

stats