TEMPORADA 2011/12
Esports 13/05/2011

Es busca central amb perfil Barça

Natalia Arroyo
2 min
El jove central Andreu Fontàs celebra amb Puyol el títol de Lliga aconseguit dimecres al Ciutat de València. Tenen molt a dir en el present i futur de la defensa blaugrana.

BarcelonaIsi, en lloc d'un central, el que es reforça és el lateral esquerre? Aquesta contradicció pot tenir sentit si Pep Guardiola interpreta que Éric Abidal és, del mercat de centrals, qui cobreix millor les exigències defensives del joc del Barça si es té constància que Carles Puyol, resolts els problemes físics, podrà ser regular l'any que ve, i si Andreu Fontàs, calculant aparicions, està preparat per assumir el repte del primer equip. De fet, potser és més fàcil trobar en el mercat un futbolista de tipus ofensiu que corri la banda esquerra que no pas un soci per a Piqué.

En qualsevol cas, és evident que el Barça de l'any que ve no començarà amb Mascherano o Busquets entre la nòmina de centrals. Que les improvisacions d'emergència necessiten solucions. Però no sembla fàcil trobar un recanvi prou madur i econòmic que s'adapti ràpidament a l'estil blaugrana, i l'experiència poc pacient amb Txigrinski no fa ser gaire optimista amb una hipotètica incorporació de Thiago Silva, del Milan, o de Jonny Evans, del United, jugadors amb els quals s'ha especulat per reforçar l'eix de la defensa.

Plantilla curta, calendari exigent

Des que va arribar fa tres anys, Guardiola ha defensat que vol treballar amb pocs jugadors en plantilla i que compta amb el filial. És la fórmula en què confia i que, fins ara, l'ha dut a l'èxit, però, amb l'Eurocopa a l'horitzó, l'any que ve tindrà un calendari de partits molt atapeït i caldrà fer rotacions. El Barça reclama més banqueta. Thiago i Fontàs seran oficialment jugadors del primer equip, però homes com Milito o Jeffren podrien marxar aquest estiu. Bartra i Sergi Roberto seguiran pujant del filial quan se'ls necessiti, i s'espera que Afellay i Bojan acabin d'esclatar per donar descans al trident ofensiu format per Messi, Pedro i Villa. El Barça necessita fitxar substituts de l'onze de gala, però no a qualsevol preu. De Mascheranos i Keitas, polivalents i comprensius amb el rol de suplents, n'hi ha pocs al mercat. I és ara quan comença la feina difícil de cercar l'agulla al paller.

stats