HOQUEI SOBRE PATINS
Esports 18/05/2011

En busca de la glòria europea

Martí Molina
3 min
Quatre equips catalans Barça Sorlí Discau i Reus Deportiu, a la imatge en un duel al Palau, són dos dels quatre catalans presents a Andorra.

Arrenca la final a vuit de la Lliga Europea d'Hoquei Patins. Una competició que es disputa a Andorra i que comptarà amb la presència de fins a cinc equips de l'OK Lliga. Quatre són catalans (Blanes, Barça, Reus i Noia), a més del Liceo. Una fase final amb un format estrany, ja que els quarts de final es disputen dimecres i dijous -dos partits cada dia- però l'emparellament de semifinals agrupa els guanyadors del primer dia contra els del segon. Un fet que dóna avantatge als que han competit primer, perquè tenen un dia més de descans.

El Sather Blanes encetarà aquesta competició jugant contra el Candelaria portuguès, un rival "difícil", com diu l'entrenador Ramon Benito, que ja "va quedar primer del seu grup després de superar el Noia i el Vic". Aquest fet, i que el Blanes hagi arribat per primer cop a la fase final de la màxima competició europea, fa que els portuguesos siguin els favorits. Encara que el tècnic dels de la Selva és ambiciós i assegura: "Arribem per jugar i competir, al 200%, per intentar donar la mínima sorpresa i guanyar el primer partit". Sigui com sigui, el Blanes jugarà amb els deures fets, ja que està matemàticament classificat per jugar a Europa la temporada vinent.

El segon partit d'avui serà el Coinasa Liceo-Noia Freixenet. Un duel que té com a favorit el conjunt gallec, però en el qual els de Sant Sadurní apel·len al partit de la segona volta, on van aconseguir la victòria per 2-1. "És el tercer any que l'equip arriba a la fase final de la Copa d'Europa, i està preparat per guanyar", assegura Jordi del Amor. El jugador del Noia reconeix la superioritat dels gallecs, però confia que l'equip forci "un partit igualat, en què el Liceo no marxi al marcador, i tenir la màxima afectivitat en atac".

De fet, el contraatac del Noia és el principal perill a què s'enfronta el Liceo, segons reconeix Jordi Bargalló. El jugador -nascut precisament a Sant Sadurní d'Anoia- explica que l'equip buscarà "dur el pes del partit i evitar que ens facin mal a la contra". Per Bargalló, els gallecs arriben "en el millor moment" per intentar aconseguir un trofeu que no aixequen des de la temporada 2002/03.

Per demà quedaran els altres dos enfrontaments de quarts de final. El primer, el que disputaran el Valdagno italià i el Tecnol Reus Deportiu. Un enfrontament difícil per als del Baix Camp, ja que hauran de superar un equip que és segon a la lliga italiana i que afronta el tram final de temporada amb opcions de guanyar-la. "És un conjunt que coneixem bé, molt equilibrat i amb bons jugadors", avisa Alejandro Domínguez. Tot i això, el tècnic del Reus confia en els seus homes -que mantenen molt vives les opcions d'endur-se l'OK Lliga- perquè "han demostrat durant tot l'any que podem aspirar a qualsevol cosa".

Serà un torneig en què molt possiblement José Luis Negro Páez tornarà a la competició. El jugador del Reus ja està recuperat de la lesió que l'ha mantingut cinc mesos fora de la pista, i encara no ha tornat a jugar perquè no té ritme de competició. Però l'entrenador recorda que l'equip va perdre la final de la Copa perquè "amb només cinc jugadors de pista és difícil aguantar tres partits en tres dies"; i per això no descarta donar-li uns minuts.

L'últim enfrontament de quarts de final el jugarà el Barça Sorli Discau i el Porto. Un os dur de rosegar per als blaugranes, ja que els portuguesos són primers a la Lliga. Tot i això, el capità, Alberto Borregan, assegura que el Barça anirà a totes per "salvar la temporada", després de quedar-se sense opcions a la Lliga. D'altra banda, el tècnic blaugrana, Ferran Pujalte, avisa: "Ens trobarem amb un equip potent, que ens obligarà a donar el màxim rendiment, ja que és vertical, amb un bon porter, i jugadors desequilibrants en l'un contra un".

stats