Esports 30/08/2012

Un nou camí a Wembley plagat de dificultats per al Barça

El Barça coneixerà avui els seus rivals a la fase de grups de la Champions League 2012/13. El sorteig se celebrarà a Mònaco un dia abans de la disputa de la Supercopa europea entre Chelsea i Atlètic.

Jordi Mestre
2 min

BARCELONA.Avui, a les 18.00 h, el luxós entorn del principat de Mònaco es vestirà de gala per ser testimoni del sorteig de la fase de grups de l'edició 2012/13 de la Lliga de Campions de la UEFA. Els millors 32 equips del continent coneixeran a qui s'hauran d'enfrontar en primera instància per disputar un cop més el ceptre de campió d'Europa, ara en mans del Chelsea. Com cada any, el sorteig de Mònaco significarà l'inici del llarg camí cap a Wembley: el renovat estadi londinenc tornarà a ser l'escenari d'una gran final europea el 25 de maig. L'equip que dirigeix Tito Vilanova intentarà emular els de Cruyff i Guardiola, i sumar la cinquena Copa d'Europa en un marc de bell record per a la parròquia blaugrana.

Una selecció decisiva

La fase de grups de la Champions és la quarta selecció del torneig després de tres rondes de classificació i dels play-off . Les sorpreses són usuals en aquesta ronda: l'any passat equips del potencial del Manchester United i el Borussia de Dortmund, campions ambdós de les seves lligues, van caure eliminats a la lligueta. La posició final al grup, a més, determina els posteriors encreuaments: quedar primer i jugar la tornada de les eliminatòries següents a casa pot ser un factor decisiu a l'hora d'arribar a la final.

El Barça ha superat sistemàticament la fase de grups en les seves últimes deu participacions a la Champions. L'última eliminació dels blaugranes en aquesta ronda es remunta a la temporada 2000/01, quan l'equip que dirigia Serra Ferrer no va ser capaç d'imposar-se al Leeds i al Milan, i va acabar tercer en la primera fase de grups, només al davant del Galatasaray. En aquella edició es van jugar dues fases de lligueta abans de les eliminatòries, en comptes d'una de sola com ara, però el Barça no va ser capaç de superar la primera.

Rivals poderosos

Tot i que els clubs totpoderosos del primer bombo (Chelsea, Bayern, Manchester United, Reial Madrid, Arsenal, Porto i Milan) encara no poden creuar-se amb el Barça, l'equip blaugrana podria veure's les cares amb rivals de molta entitat en la fase de grups. Les boles que determinaran els contrincants de l'equip català contindran aquest any els noms d'equips del nivell del París Saint-Germain i la Juventus, que tornen a la competició després d'un temps d'absència, i del Manchester City i el Borussia Dortmund, que voldran demostrar la seva vàlua després de les discretes participacions que van protagonitzar la temporada passada.

El València, per la seva part, encadenarà la seva tercera participació consecutiva en la Champions, la primera amb Mauricio Pellegrino a la banqueta. Els valencianistes, ficats en el segon bombo, podrien trobar-se precisament amb el seu antic entrenador a la fase de grups si la sort els emparella amb l'Spartak de Moscou que dirigeix Unai Emery.

stats