BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 13/06/2012

El campió s'aferra a l'orgull per no rendir-se

àlex Gozalbo
2 min
El blaugrana Pete Mickael intenta superar Kyle Singler en el tercer partit disputat al Palacio de los Deportes de Madrid.

Sense marge d'error, el Barça Regal juga aquesta nit (22 hores, La 1) el quart partit de la final de la Lliga Endesa a Madrid, a l'estadi d'on dilluns va sortir derrotat. El campió de la passada edició està obligat a guanyar dos enfrontaments per revalidar un títol que s'ha complicat i força contra un equip en creixement que busca aixecar un trofeu que no olora des del 2007.

Conscient que l'aspecte psicològic és ara més important que el tàctic, Xavi Pascual va suspendre l'entrenament d'ahir. Obligat pels problemes físics de Joan Carles Navarro i Boniface Ndong, cansat del baix rendiment de jugadors com Chuck Eidson, Joe Ingles i C.J. Wallace, sorprès pel poc caràcter d'estrelles com Marcelinho Huertas i preocupat per la falta de tiradors a l'equip, l'entrenador del Barça Regal assegura que prendrà "les decisions oportunes per poder competir". A hores d'ara aquesta és la gran obsessió del conjunt blaugrana: oferir resistència.

Aquest Reial Madrid sembla el Barça Regal de fa pocs anys, un equip sense por que juga amb ambició i ganes de proposar coses. Exceptuant els 13 últims minuts del primer partit i els 34 primers del segon, el combinat blaugrana podria passar per un projecte més de Florentino Pérez, un conjunt farcit de bons jugadors però sense cap convicció en les idees pròpies.

No li queden gaires forces al Barça Regal, al qual s'exigeix que faci sortir l'orgull que es pressuposa a qualsevol campió per forçar el cinquè i definitiu partit o, almenys, per intentar-ho. L'equip blaugrana s'aferra al record de la temporada 1999-2000, quan es va refer d'una derrota per 26 punts de diferència contra el Reial Madrid per acabar forçant el cinquè partit.

"La mentalitat que tenim és que és indiferent guanyar d'un que de 30 i que això encara no s'ha acabat", explica Joan Carles Navarro, que avui farà 32 anys. "Hem de millorar moltes coses si volem lluitar per la victòria. Ara ells tenen més confiança que nosaltres i haurem d'esforçar-nos molt, sobretot en l'aspecte anímic", reconeix l'escorta, que dilluns tan sols va anotar un dels vuit tirs de camp que va intentar.

El Barça Regal fa temps que va entendre que no tindrà cap ajuda per revalidar el títol de Lliga. Daniel Hierrezuelo i Benjamín Jiménez, dos dels àrbitres que van desesperar Xavi Pascual i Joan Creus en el segon partit de la final, disputat al Palau Blaugrana, han estat designats amb Antonio Conde per a l'enfrontament d'avui, en què més de 13.000 espectadors blancs tornaran a omplir el Palacio de Deportes.

stats