Esports 19/06/2012

Una campiona que no ho sembla

àlex Gozalbo
2 min
Una campiona que no ho sembla

La selecció espanyola va superar Croàcia i va accedir a quarts de final, però ho va fer amb molts més problemes dels previstos, ja que no va aconseguir marcar fins al minut 87, quan Navas va aprofitar una genial assistència d'Iniesta per solucionar un partit que durant molts minuts se li havia entravessat al conjunt que entrena Vicente del Bosque.

Havia avisat Croàcia que contra Espanya tan sols tindria la pilota durant deu minuts i no mentia. La vigent campiona de l'Eurocopa es va imaginar un partit senzill, amb els seus futbolistes buscant la millor manera de combinar durant 80 minuts. La selecció espanyola no va intuir cap perill i, en canvi, algunes de les millors oportunitats les va tenir un rival que va acabar perdent per culpa d'un gol a tres minuts del final.

Iker Casillas va evitar amb almenys tres bones aturades el gol de Croàcia, que va exhibir el seu perill al contraatac. La selecció espanyola va jugar amb foc durant molts minuts i va estar a punt de cremar-se quan Sergio Busquets va agafar un rival a dins de l'àrea a quatre minuts del final. L'àrbitre no va veure l'acció i a la següent jugada va arribar el gol de Navas. El futbolista, que havia entrat substituint Fernando Torres, no va desaprofitar una genial assistència d'Andrés Iniesta, que va controlar la pilota amb el pit i la va passar amb el peu al primer toc.

Durant molts minuts la selecció espanyola va semblar la versió més discreta del pitjor Barça, tocant i tocant la pilota al mig del camp sense generar cap perill. Els organitzadors del joc van tenir problemes per trobar un jugador més ben col·locat sobre la gespa amb una passada. Immòbils, els futbolistes van fer difícil qualsevol proposta de combinació.

El cas més preocupant va ser, precisament, el d'Andrés Iniesta, que sempre va tenir dos futbolistes pendents dels seus moviments i no va donar mai sensació de perill. L'únic jugador que va amanir el partit per no fer-lo tan ensopit va ser Silva, que es va deixar veure més que de costum per la zona de tres quarts de camp.

Vicente del Bosque va moure la banqueta a la segona meitat donant entrada a Navas i Cesc, però la selecció espanyola no va tenir mai millors ocasions que Croàcia, que sempre va saber enviar la pilota a la banda i centrar amb perill, agafant desprevinguda la defensa rival.

La selecció espanyola coneixerà aquesta nit el seu rival per a un partit de quarts de final que disputarà aquest dissabte. França, que juga contra Suècia, i Anglaterra i Ucraïna, que s'enfronten entre elles, tenen possibilitats d'acabar en segona posició i enfrontar-se a una vigent campiona que ahir no ho va semblar.

stats