MERCAT DE FITXATGES BLAUGRANA
Esports 23/07/2011

La cessió encoberta de Bojan al Roma

Bojan Krkic va acomiadar-se ahir del Barça, després de fer-se oficial el seu pas al Roma de Luis Enrique. Ho va fer amb una emotiva roda de premsa, però també amb un cert punt de ressentiment.

Nuria García
3 min
La cessió encoberta  de Bojan al Roma

Barcelona.El següent pas després de l'arribada d'Alexis Sánchez al Barça era la sortida de Bojan al Roma. El Barça li havia demanat al jove davanter que s'esperés, i així ho va fer. Ahir, doncs, es va fer oficial el pas del de Linyola al conjunt que entrena Luis Enrique, que pagarà 12 milions d'euros al Barça perquè hi jugui aquestes dues pròximes temporades. Però mirant els números del traspàs i les clàusules que inclou, el fitxatge de Bojan pel Roma sembla més una cessió encoberta. I és que en l'acord a què han arribat els dos clubs s'estableix que, d'aquí dos anys, el Barça estarà obligat a pagar 13 milions d'euros per recomprar-lo. L'única manera que el club blaugrana se'ls estalviï és que el Roma, passats aquests dos anys, demani quedar-se'l. Llavors el club italià hauria d'abonar al Barça 28 milions d'euros més. És a dir, que si el Roma vol Bojan Krkic més enllà del 2013, haurà hagut de pagar al Barça, en total, 40 milions per ell.

La intenció tant del jugador com del club blaugrana és que Bojan acumuli minuts amb el conjunt de Luis Enrique; uns minuts que li han faltat de blaugrana en aquests tres anys sota les ordres de Pep Guardiola. Així, el de Linyola marxa del club que l'ha vist créixer a la recerca d'oportunitats, amb la intenció de tornar algun dia per poder triomfar vestit de blaugrana, el seu somni des de petit. Per acomiadar-se del Barça, Bojan va oferir ahir una roda de premsa. Hi va mesclar agraïment i emotivitat, però també cert ressentiment. "No és una decisió fàcil, és una situació agredolça per a mi, però ha servit per adonar-me que hi ha molta gent que em valora i em té en compte", va dir Bojan, que, sobre el fet que en l'acord entre el Barça i el Roma s'hagi inclòs aquesta clàusula de recompra obligatòria per part del Barça, va dir: "Tornar és una cosa que no depèn de mi. Ara no penso gens en què passarà d'aquí dos anys; l'any passat, tal com el vaig acabar, no pensava que ara estaria marxant del Barça", va afirmar. Bojan va afegir: "Hi ha dues clàusules, una per part del Barça i una altra per part del Roma; això vol dir que tots dos equips tenen interès en mi, i això em fa feliç".

Després de recordar els entrenadors que ha tingut des del futbol base fins al primer equip del Barça -ha estat al club des dels 8 anys fins als 20 que té en l'actualitat-, tots els seus companys, sobretot "els de casa", i l'afició, va reconèixer que no era del tot feliç. "El cert és que jo no era feliç perquè no tenia minuts, només era feliç per la relació que tenia amb els companys al vestidor". Així va descriure Bojan la situació que ha viscut aquest últim any. "He parlat algun cop amb Guardiola i ell no m'ha dit res concret; em deia que m'havia d'entrenar bé per poder jugar. Hi havia dies en què entrenava malament, i no jugava i ho entenia, però altres dies entrenava molt bé i no jugava. Al final ja no entenia res", va indicar Bojan, abans d'afegir: "No vull que sembli que no estic content d'haver estat al Barça, han sigut quatre anys molt bons, però l'última temporada no vaig entendre la meva situació i llavors vaig baixar el nivell i ja anava a entrenar i a jugar sense ànim", va recordar.

Dolgut amb Guardiola

Bojan va deixar clar que no volia que el seu comiat fos "una roda de premsa de retrets cap a Guardiola", tot i que sí que va reconèixer que creia que hi havia moments en què no havien estat "justos" amb ell. "Sento que en alguns moments no s'ha estat just amb mi, com en la final [de la Lliga de Campions] de Londres. Em va doldre molt no jugar-la per segona vegada [a Roma tampoc va jugar] i aquesta és una espina que tinc clavada", va assegurar Bojan, que sobre Guardiola va dir: "Com a soci del Barça puc dir que el Pep ha sigut el millor entrenador que ha tingut mai, però com a jugador no hi estic tan d'acord i no en puc opinar el mateix que com a soci". El de Linyola va afirmar que des de la final de Londres no havia parlat amb el tècnic. "La decisió de marxar ha estat meva", va dir, abans de cloure la roda de premsa del seu comiat amb un "Visca el Barça i visca la Roma".

stats