Esports 25/05/2012

L'Audiència Nacional diu que no es pot investigar qui promou la xiulada de l'himne espanyol perquè encara no s'ha produït

Arxiva la querella de la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola contra dues entitats catalanes

Efe
1 min

MadridL'Audiència Nacional ha rebutjat la querella presentada per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES) contra les organitzacions Catalunya Acció i Esait per promoure avui la xiulada a l'himne espanyola en la final de la Copa del Rei de futbol. En una interlocutòria, el jutge Eloy Velasco, d'acord amb el criteri de la fiscalia, subratlla que la querella "no es basa en fets ja ocorreguts sinó en presumpcions de futur" i que els delictes que esmenta –provocació a l'odi contra part de la població per raó de l'origen, ultratge a Espanya i provocació a la sedició i contra l'ordre públic– no són competència de l'Audiència Nacional.

El jutge Pablo Ruz també ha rebutjat la denúncia interposada per Dignitat i Justícia. La denúncia demanava mesures per vigilar i prevenir l'exhibició de simbologia terrorista durant la final que disputaran l'Athletic de Bilbao i el Barcelona en assenyalar que "la determinació de la competència no pot decidir sense que els actes que es denuncien s'hagin celebrat tan sols".

stats