FUTBOL
Esports 12/06/2016

La fe del Girona el situa a un pas de Primera (3-1)

Els gironins no han abaixat els braços quan tot pintava molt negre i han remuntat les semifinals dels 'play-off' per pujar després de 120 minuts de partit

Ferran Rigat
Els jugadors celebren amb la grada el gol d'Aday

BarcelonaEl penúltim esglaó a Primera ha sigut molt feixuc per al Girona. Un Còrdova amb molt de criteri ha venut cara la seva pell, però els gironins han cregut en ells mateixos fins al final i han remuntat el duel (3-1). Aquesta temporada l'equip de Pablo Machín s'ha tret l'espina clavada de l'any passat. Enguany els gironins han sigut els que han remuntat l'eliminatòria i es queden a dos partits per arribar a la Lliga BBVA. Ara el rival serà l'Osasuna.

L'inici ha sigut elèctric. Els dos equips volien el control, però la necessitat del Girona l'ha empès a dominar la pilota. Pablo Machín sabia on eren els errors comesos al Nuevo Árcangel. Amb Aday Benítez de lateral, en el partit d'anada va preferir Pablo Maffeo, i amb un Clerc molt incisiu l'equip s'ha mostrat més profund. A més, Borja García i Eloi Amagat s'han acostat molt més a la defensa per començar jugant des del darrere. Amb aquesta idea, els gironins s'han anat acostant a poc a poc a la porteria cordovesa i han fet treballar el seu guàrdia, Razak. El porter ghanès s'ha encarregat d'esgarrar tots els xuts i deixar passar el temps. Els homes de Machín han seguit intensos però s'han trobat amb un Còrdova que ha ensenyat com es juga amb criteri. Els andalusos han jugat de tu a tu i no han renunciat en cap moment a marcar un gol que enfonsés una mica el Girona. Aquest gol ha arribat a la segona part.

Just abans de reprendre el partit, el Girona necessitava refrescar el seu joc i Machín ha assegut Lekic i Eloi Amagat per deixar pas a Rubén Sobrino i Àlex Granell. Justament Granell ha avisat de les intencions gironines amb un xut potent, però a partir d'aquí han sigut els blanc-i-verds els que han assetjat la porteria amb més perill. Lejeune ha evitat que Xisco Jiménez marqués a plaer, Raúl de Tomás ha rematat de cap dins de la petita i ha faltat ben poc perquè no entrés, i finalment la bona ha arribat en la tercera ocasió perillosa: Carlos Caballero la posa amb música amb l'exterior de la bota i Xisco aquest cop no perdona al minut 56.

Premi a la constància

Durant uns instants Montilivi s'ha ensorrat, però l'equip no s'ha deprimit. Nou minuts després ha arribat el gol per començar a creure en la remuntada. Després d'una cavalcada des del seu camp, Clerc ha deixat la pilota a Sobrino, que ha vist com Borja García avançava cap a la frontal. Amb la pilota al peus, el migcampista no ha dubtat i l'ha enviat al fons de la xarxa amb un xut llunyà. Ara sí que els aficionats han començat a empènyer amb força, i ha sigut qüestió de temps que arribés el gol.

Sobrino des de la banda esquerra la centra a Aday. El de Sentmenat remata forçat, però la pilota surt rebutjada per un defensa i Razak no hi arriba. Tot ha canviat, el Girona sabia que el resultat ja li servia perquè en aquests 'play-off' si la pròrroga acaba en empat passa el rival que s'ha classificat més amunt. Ara el criteri a l'hora de tocar ha sigut del Girona. Encara s'ha posat tot més de cara quan Stankevicius ha vist la segona groga. Les cames dels cordovesos no acabaven de respondre, tot i que ho han intentat amb l'ànima. Però amb totes les torres a dalt per caçar un gol, els homes de Machín han aprofitat una contra per rematar el pas a l'últim esglaó per arribar a Primera. Cristian Herrera s'ha plantat davant de Razak i sense perdre els nervis ha colat la pilota de vaselina.