LA REACCIÓ DE LA JUNTA
Esports 12/07/2012

"Estem emprenyats"

Al Barça estan "emprenyats" amb l'indult a Mourinho, però volen solucionar-ho "constructivament". Plantegen a Villar que ha de canviar la manera arbitrària amb què aplica les mesures de gràcia.

Albert Solé
2 min
ROSELL PREN LA INICIATIVA El president del Barça, dimarts  a Madrid, va fer sentir el seu desacord amb l'indult.

BARCELONA.El Barça sap que ja no hi ha marxa enrere en la decisió d'Ángel María Villar d'indultar José Mourinho per l'agressió a Tito Vilanova del 17 d'agost de l'any passat, en la Supercopa d'Espanya. Però un cop assumit que el tècnic del Madrid podrà seure a la banqueta del Camp Nou el 23 d'agost en l'anada de la Supercopa d'enguany, el club va deixar ben clar que està disgustat amb la Federació Espanyola amb un "estem emprenyats" del portaveu, Toni Freixa, ben explícit. Però a part d'aquesta bravuconada -en termes del president Sandro Rosell-, el Barça no vol entrar en cap guerra oberta i planteja una manera "constructiva" d'evitar que un incident com el del dit a l'ull torni a passar i quedi sense càstig. Toni Freixa, en aquest sentit, va ser molt explícit: "No volem entrar en una guerra amb algú que té més poder que nosaltres en el futbol espanyol", va dir en clara referència a Villar, el president de la Federació Espanyola des del 1988 de manera ininterrompuda.

Regular amnisties i comitès

"En una línia constructiva, demanem a la Federació la creació d'un grup de treball per mirar de regular aquestes mesures de gràcia, que no estan incloses dins els estatuts, i millorar els comitès i el règim disciplinari. Ho comunicarem formalment a la Federació i esperem que la proposta sigui ben rebuda; si no, ens plantejarem altres mesures que ara no ens volem ni plantejar [la via judicial]". Aquest va ser l'anunci oficial de Toni Freixa de la decisió presa en l'última reunió de la junta directiva del Barça abans de les vacances, i després van venir els matisos: "Volem que es reguli i quedi clar en quins casos s'apliquen les mesures de gràcia i ens quins casos no". Aquesta frase agafa més sentit i més força després del que va dir dimarts Villar a Radio Marca després d'ordenar l'indult. Quan van preguntar al president de la Federació quin criteri havia fet servir per decidir que l'amnistia era només per a les sancions de menys de quatre partits i sempre que no fos per una agressió a un àrbitre o per dopatge, la resposta va ser: "Això ho decideixo jo". I punt.

La segona pota de la proposta del Barça és la reforma del Comitè de Competició i d'Apel·lació. Freixa explicava que són conscients que l'origen de tot plegat és que fa un any l'agressió de Mourinho al llavors segon entrenador del Barça, Tito Vilanova, va ser qualificada només com una falta lleu i sancionada amb només dos partits. I també saben que si ells haguessin denunciat l'acció llavors, potser la sanció hauria sigut més dura. "El club volia actuar, però parlant amb el vestidor i amb la persona afectada [Tito] vam entendre que era millor no entrar en cap guerra", va recordar Freixa ahir.

El cap de porc

Des del Reial Madrid s'ha dit aquests dies que respecten la decisió de Villar, igual que van respectar l'indult quan el Barça va ser perdonat i no van tancar el Camp Nou pel llançament d'un cap de porc el dia del retorn de Luis Figo. "Això és fals, el Barça no va ser indultat per allò, va ser afavorit per un canvi de normativa pel que fa a les sancions als estadis. I creiem que si llavors es va poder canviar el reglament, ara també s'ha de poder fer", va concloure Freixa.

stats