Esports 07/05/2011

Una ensopegada blanca i la lliga pot caure demà

Encara que no ho sembli, al Madrid encara li queden partits. Encaparrat en les seves lluites contra la UEFA i el Barça, l'equip blanc visita Sevilla. I si no guanya, el Barça pot ser campió demà.

Toni Padilla
3 min
Marcelo, Cristiano Ronaldo i Pepe, durant la sessió d'entrenament del Madrid ahir a la ciutat esportiva de Valdebebas.

BARCELONA.El Reial Madrid tanca una de les setmanes més esperpèntiques de la seva història centenària aquesta nit al camp del Sevilla (22.00 h) en un partit en què pot deixar en safata al Barça la possibilitat de ser campió demà. Tot el que no sigui un triomf dels homes de José Mourinho permetrà als de Guardiola la possibilitat de celebrar el títol a casa davant de l'Espanyol.

Si els madridistes empaten, el Barça hauria de guanyar demà l'Espanyol. Una derrota madridista donaria la lliga al Barça fins i tot si empatés, i només un triomf blanc allargaria una mica més l'agonia madridista i posposaria la festa d'un Barça que en pocs dies aspira a eliminar el Madrid de la Lliga de Campions i a guanyar la lliga.

Encaparrat a lluitar contra molins de vent en què Mourinho i el Madrid veuen els fantasmes de la UEFA i de la manca d'esportivitat del Barça, el conjunt madridista gairebé ni ha pensat en un Sevilla que s'hi juga molt. Els homes que entrena Gregorio Manzano - de qui Mourinho va dir abans del partit d'anada que no sabia qui era - lluiten per classificar-se per l'Europa League. Situats quatre punts per sobre de l'Espanyol, saben que un triomf aquesta nit sumat a una derrota blanc-i-blava al derbi barceloní els deixaria amb un peu i mig a les competicions europees.

El Sevilla, a més, quan jugui ja sabrà els resultats de dos rivals directes en aquesta lluita per viatjar per Europa la temporada que ve. L'Athletic de Bilbao obre el foc a San Mamés a les sis de la tarda davant del Llevant i posteriorment l'Atlètic de Madrid rep el Màlaga al Vicente Calderón (20.00 h).

Un Sevilla motivat però tocat

Els andalusos s'han passat els últims dies entrenant a Rota, aïllant-se de tot i preparant a consciència el duel per evitar l'ambient d'eufòria que sol acompanyar la Feria de Abril. Manzano, però, és conscient del repte que suposa derrotar el Madrid amb un munt de baixes. Jesús Navas no hi és, i els últims dies han caigut tres homes claus, com l'ex-blaugrana Martin Cáceres, el reforç del mercat d'hivern Ivan Rakitic i l'argentí Diego Perotti. També és dubte el malià Frederic Kanouté.

El Sevilla però, confia a trobar-se un Madrid distret. José Mourinho medita fer jugar un equip similar al que va jugar a Bilbao i a València. Amb el bloc titular cansat després del partit de Barcelona, posar jugadors que normalment no tenen l'oportunitat de ser titulars pot ser la millor manera de tenir un onze motivat. Motivat per deixar satisfet un tècnic que ja prepara la temporada que ve. Si homes com Adebayor semblen destinats a fer les maletes, altres encara tenen una oportunitat de convèncer Mourinho.

Baixes importants

El tècnic portuguès, que no parlarà durant la roda de premsa posterior al partit tal com va fer públic ahir el seu ajudant Aitor Karanka, no disposa de Ricardo Carvalho i Angel Di Maria, sancionats. Baixes que se sumen a la dels lesionats Khedira i Gago. Respecte al partit de Barcelona, però, hi haurà Pepe i un Sergio Ramos que torna a l'estadi on va debutar a Primera Divisió.

Qui sí que jugarà serà un Cristiano Ronaldo que José Mourinho va deixar fora de la convocatòria l'última setmana davant del Saragossa. El davanter de Madeira no va pair gaire bé aquesta decisió perquè aspira a acabar la temporada com a màxim golejador -n'ha marcat dos menys que Messi-. Avui, doncs, torna a l'equip amb la missió de marcar uns gols que evitarien que el Barça sigui campió amb tres jornades d'anticipació. Amb la temporada gairebé acabada, al club blanc només li queda intentar allargar al màxim la temporada per cansar un Barça que encara haurà de jugar la final de Wembley davant del Manchester United.

stats