Esports 25/03/2011

"Els equips que estaven a mitja graella sorprendran"

Incertesa "Fins a la primera cursa, a Austràlia, no podrem saber a quin nivell estan tots" Pneumàtics "A mesura que passin les curses, els equips i els pilots tindran més informació per fer evolucionar el cotxe" Lluita "Renault té opcions d'estar al davant, té un bon cotxe"

N.g.
2 min
Dani Clos està convençut que enguany lluitarà pel campionat de GP2.

Dani Clos (Barcelona, 20-10-1988) afronta la seva tercera temporada a la GP2 conscient que té al davant l'oportunitat de fer el salt a la Fórmula 1. Ell ens explica com veu el Mundial i quines opcions tenen els pilots de succeir Sebastian Vettel.

Com veus el Mundial d'aquest any?

Fins a la primera cursa és difícil saber qui estarà al davant. Red Bull i Ferrari probablement hi estaran, tenen un bon cotxe, però fins a Austràlia no podrem saber el nivell de tothom. A la pretemporada hi ha gent que posa els pneumàtics nous amb poca benzina en un moment determinat del dia, d'altres ho fan més tard, d'altres més d'hora, i la temperatura canvia. Això varia molt el temps de cada pilot. Els equips han fet evolucionar el cotxe i l'objectiu és presentar tot el pack en la primera cursa.

I quins creus que seran els altres equips que lluitaran pel campionat?

Estic segur que molts equips que normalment estaven a mitja graella sorprendran bastant. Renault té opcions, té un bon cotxe.

Vosaltres, a la GP2, també afronteu la temporada amb canvis. Com a la F-1, també portareu pneumàtics Pirelli. Notes tants problemes com afirmen els pilots de F-1?

Nosaltres també els notem. Portem els mateixos pneumàtics i el cotxe de GP2 és molt similar al de F-1. No tenim tants avanços tècnics ni tant pressupost ni tanta tecnologia, però en el tema dels pneumàtics partim del mateix punt.

Com creus que es poden millorar o solucionar aquests problemes?

És el desenvolupament. Hi ha hagut molts canvis, els testos han anat bé per fer quilòmetres, però a mesura que passin les curses, els equips i els pilots tindran més informació per fer evolucionar el cotxe.

Sergio Pérez, Pastor Maldonado i Jerome d'Ambrosio debuten a la F-1 després d'haver estat companys teus. Com els veus?

No serà un any fàcil per a ells. Fer el salt i triomfar el primer any és complicat. Dos d'ells han entrat en bons equips, Maldonado a Williams i Chico Pérez a Sauber, i també tenen bons companys d'equips de qui aprendre.

I tu, et veus l'any 2012 a la F-1?

Déu ho vulgui, per què no? Si vénen els resultats, també vindrà la gent. Déu vulgui que ens donin suport, que estiguin amb mi i que jo arribi a la F-1. És el meu somni des de petit i la meva prioritat. Aquest any en teníem l'oportunitat, però amb les circumstàncies que hi ha hem decidit quedar-nos un any més a la GP2 i fer un bon any. Totes les constel·lacions s'han d'alinear: tenir talent, aconseguir resultats, fer bona feina i tenir suport, sobretot econòmic. Això és el que t'obre les portes.

Així doncs, aquesta temporada lluitaràs pel campionat?

L'any passat vam fer un salt molt gran respecte a l'anterior, però el problema és que a mitja temporada vaig tenir un accident molt fort. Em vaig fracturar una vèrtebra i em van haver d'operar, així que em vaig perdre dues curses. Al final vaig quedar quart a un punt del tercer. Aquest any buscarem guanyar el campionat, millorarem segur respecte a l'any passat, però hem de treballar: lluitar molt i estar sempre al podi...

stats