Playoff ACB
Esports 02/06/2011

El Bilbao Basket fa història eliminant el Reial Madrid i jugarà la final de l’ACB contra el Regal Barça (80-72)

El gran treball del català Mumbrú, 15 punts, juntament amb la direcció i anotació de Jackson, 17 punts, li donen al Bilbao el passi a la final de l’ACB

David R. Jover
2 min
Àlex Mumbrú entra a cistella davant l'oposició de Mirotic.

BarcelonaSemblava impossible, fins i tot els experts creien que el Reial Madrid venceria en el quart partit. Però no ha estat així. La fe i el no deixar de creure mai en la victòria han fet que el Bilbao Basket sumés un nou triomf (1-3 en el global) i es classifiqués d’aquesta manera per a la primera final de la seva curta història, ja que cal recordar que fa deu anys el Bilbao competia a la Leb 2, el que seria l’equivalent a una segona divisió B del futbol.

El partit ha estat molt igualat, sense gaires grans avantatges per part dels dos equips. Qui ha tingut més a prop el triomf en els primers minuts del darrer quart ha estat el Reial Madrid, que s’ha situat sis punts per damunt (56-62) quan només restaven sis minuts. Però aleshores ‘l’efecte Miribilla’ amb un pavelló ple a vessar, ha fet capgirar el partit de la mà d’Àlex Mumbrú, Marko Banic i un impressionant Aaron Jackson.

El base nord-americà ha fet una exhibició de fonaments, assistències i penetracions i ha fet que el Bilbao remuntés i finalment s’endugués el triomf gràcies als tirs lliures i a les males decisions del Reial Madrid, que en els minuts finals li ha donat la responsabilitat a Tucker i Suárez i aquests no han estat encertats.

No ha estat un gran partit de cap dels dos conjunts, però la diferència s’ha vist en l’actitud dels darrers minuts de l’equip basc, que s’ha encomanat a un públic que mai l’ha deixat d’animar.

El primer partit de la final serà el proper dijous 9 de juny a les 20:45 hores al Palau Blaugrana. El Barça compta amb el factor pista a favor, però no es pot refiar del Bilbao, que en Lliga Regular va vèncer als blaugrana al Palau per 78-83.

stats