Esports 21/07/2012

Un exercici de 49 milions

Aquest ha sigut el millor exercici econòmic de la història del Barça, tot i la crisi. 49 milions de beneficis és una xifra rècord, igual que els 495 milions d'ingressos. Tot i això, el nou Camp Nou queda lluny.

A.s.
2 min
Leo Messi amb les quatre copes guanyades aquesta temporada. No hi són ni la Lliga ni la Champions, per això el club s'ha estalviat 12 milions en primes.

BARCELONA.El benefici econòmic net del Barça de la temporada 2011-12 ha sigut de 48,8 milions, quan estava pressupostat que seria de 20,1. Aquest és el millor resultat econòmic de la història del club, i en gran part es deu a l'augment dels ingressos previstos, que han acabat sent de 495 milions, una xifra també rècord. Aquests ingressos han sigut possibles gràcies a l'augment d'algunes partides no previstes, com l'èxit del Seient Lliure, les vendes a la botiga, l'externalització de Barça TV i els drets de televisió de la UEFA. El club també s'ha estalviat de pagar 12 milions d'euros per les primes per no haver guanyat ni la Lliga ni la Champions -també ha deixat d'ingressar més diners dels patrocinadors per no haver guanyat-, però Javier Faus assegurava que hauria preferit ingressar menys i haver-ho guanyat tot: "Tot se sustenta en les victòries, si guanyes tens més caixet, pots cobrar més als patrocinadors, guanyes més en taquillatge..."

El nou Camp Nou ha d'esperar

El deute net del club s'ha reduït en 30 milions, de 365 a 335. Tot i que des de l'entrada de la junta directiva del Barça el deute net acumulat s'ha reduït en dos anys 100 milions, la xifra continua sent molt elevada. Per aquest motiu el vicepresident Javier Faus afirmava ahir que esperen reduir aquests 335 milions fins als 200 en dos o tres anys. Si ho aconsegueixen, Faus creu que serà el moment de plantejar seriosament la reforma del Camp Nou o la construcció d'un estadi nou. "Amb el deute actual no ens podem permetre una inversió de 300 o 500 milions".

Javier Faus ha explicat que el pla estratègic del Barça inclou tancar cada any els exercicis econòmics amb un 5% o un 10% de benefici respecte als ingressos, i aquest any el benefici ha sigut del 10%.

Sense lloses del passat

Javier Faus també va explicar que el Barça aquest any s'ha tret de sobre algun dels temes no resolts que va heretar de la junta anterior. Ha tancat el plet amb Sogecable, que tenia perdut, i ha decidit deixar de recórrer-hi en contra i pagar la indemnització que faltava (18 milions). A més, ha rescindit els contractes de Keirrison i Henrique, i ha pagat el que li quedava de fitxa a Hleb, que acaba aquest 30 de juliol. D'aquesta manera, ja no ha de pagar més per jugadors amb qui no compta.

Una rambla comercial al Palau

El projecte Espai Barça no es pot tirar endavant encara per la crisi, però la directiva sí que farà una reforma de la zona compresa entre el Palau Blaugrana i la botiga -que ja està en marxa- per crear una rambla comercial que arribarà fins al Picadero, que passarà a ser la nova seu social del club. Serà un espai ple de botigues, a l'estil d'un aeroport, i serà explotat per l'empresa Eat Out, del grup Agroaliment -Pans & Company, FresCo...-, que ha guanyat el concurs per a la concessió.

stats