Futbol
Esports 20/01/2012

Un extècnic de Pepe defensa la "virilitat" del central del Reial Madrid

L'entrenador portuguès Manuel Cajuda, que va entrenar Pepe al Marítim de Funchal durant el curs 2003/04, justifica l'acció de Pepe dient que "el futbol és ple de situacions així entre els grans jugadors"

Efe
1 min

LisboaL'entrenador portuguès Manuel Cajuda, que va entrenar Pepe al Marítim de Funchal durant el curs 2003/04, ha defensat la "virilitat" de l'estil de joc del seu antic alumne, a qui ha recordat com un "jove adorable".

"La virilitat és un acte humà. Pepe és viril, estan intentant interpretar el fet que trepitgés la mà de Messi (...). El futbol és ple de situacions així entre els grans jugadors", ha dit a Efe Cajuda, que actualment dirigeix l'Uniao de Leiria.

L'entrenador ha recordat la famosa entrada del central de l'Athletic de Bilbao Goikoetxea al llavors blaugrana Diego Armando Maradona el 1983, i el cop de cap de Zidane a l'italià Materazzi a la final del Mundial de 2006.

Pepe era "un jove adorable, que quan sortia al camp anava a la lluita i donava tot que tenia per donar. Com a persona podria perfectament ser el meu fill i no sentiria vergonya per això", ha apuntat.

Ha opinat a més que, de vegades, es jutja amb lleugeresa "un extraordinari jugador" que s'ha excedit "una mica".

Malgrat l'historial polèmic de Pepe –la recent trepitjada a Messi i l'agressió als jugadors del Getafe Casquero i Albín el 2009–, Cajuda demanar fer-li veure els seus errors i ajudar-lo. "Els meus fills encara que comenten errors són sempre els meus fills", ha conclòs.

L'entrenador portuguès, de 60 anys, va orientar el defensa de Reial Madrid abans que donés el salt al Porto, quan tenia només 21 anys.

stats