CICLISME - TOUR DE FRANÇA
Esports 17/07/2011

Els favorits desaprofiten l'ascens a Plateau-de-Beille per distanciar-se

Malgrat els atacs dels germans Schleck, els principals aspirants al podi van entrar alhora a Plateau-de-Beille. Vanendert, segon dos dies abans, consolida el gran Tour de França del seu equip.

Albert Rabadan
2 min
El belga Thomas Voeckler va entrar amb el grup dels favorits i es manté com a líder del Tour de França.

Barcelona.Les estadístiques hi són per trencar-les, es diu. Plateau-de-Beille, que era ahir la meta de l'última etapa dels Pirineus, en tenia una: les quatre vegades que s'hi havia arribat, el que havia guanyat allà (Marco Pantani l'any 1998, Lance Armstrong tant el 2002 com el 2004 i Alberto Contador el 2007) també s'havia endut la classificació general del Tour de França. Aquest any, però, no sembla que es pugui complir, perquè cap veritable aspirant no va ser el guanyador.

Va ser Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) el més hàbil per aconseguir alçar els braços a la segona arribada en altura d'aquesta edició, aprofitant el marcatge al qual s'estaven sotmetent els principals favorits. El belga, que ja havia arribat segon dos dies abans a Luz-Ardiden, va atacar a la meitat del port, va superar Sandy Casar, l'home que havia arribat més lluny de l'escapada, i no va poder ser atrapat per Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi), que va tornar a ser el més decidit i va poder esgarrapar alguns segons.

Per la seva banda, els germans Schleck van tornar a esperar l'últim ascens per llançar l'ofensiva tot i haver tingut dos companys d'equip a l'escapada del dia, però no van poder agafar diferències considerables respecte a Alberto Contador. Aquest cop va ser Andy el més actiu, que va atacar a 10 quilòmetres de la línia de meta, però va acabar desistint i es va reservar per a una última acceleració als últims metres que li va fer guanyar dos segons. El madrileny, però, insisteix que els luxemburguesos estan perdent el temps si no se centren a distanciar l'australià Cadel Evans, que va tornar a tenir presència sense premi, com Ivan Basso (Liquigas-Cannondale). Mentrestant, Thomas Voeckler (Europcar) lluirà el mallot groc un dia més.

stats