Futbol Base
Esports 09/04/2012

El Barça derrota l'Espanyol i li treu la primera plaça de Divisió d'Honor a una jornada pel final

En un gran duel disputat al Miniestadi, els blaugrana han superat els blanc-i-blaus (2-0), aconseguint capgirar el paper de favorit al títol

àngel Garreta
Una imatge del derbi

BarcelonaEl clàssic derbi de juvenils de Divisió d'Honor ha provocat un canvi de favorit al títol. El Barça ha superat l'Espanyol per 2-0, causant la primera derrota en tot el campionat del conjunt espanyolista i, de retruc, capgirant el liderat de la classificació a a una única jornada per finalitzar la lliga. L'equip culer encapçala ara mateix la taula amb 75 punts, un més que el conjunt blanc-i-blau. La darrera jornada oferirà els emparellaments Badalona-Barcelona i Espanyol-Damm, dos duels 100% catalans on es decidirà el campió del grup tercer.

La perla de la davantera blaugrana, Jean Marie Dongou, ha estat el clar protagonista de les accions més decisives. Una jugada seva per banda esquerra ha propiciat la centrada on l'espanyolista Ruben, en una acció desafortunada, ha rematat sobre la seva pròpia porteria, sumant el primer de la matinal pel Barça. A quatre minuts pel descans, el propi Dongou ha transformat el segon aprofitant una pilota morta a l'àrea que le porter de l'Espanyol no ha encertat a aturar en primera instància.

A la represa, Grimaldo ha perdonat el tercer en una acció molt clara on el seu xut ha sortit massa creuat. Tots dos equips han oferit als 1.678 espectadors reunits al Miniestadi un encontre molt tàctic però emocionant des del principi. A onze minuts del final, el blaugrana Bagnack ha vist la segona cartulina groga, deixant el seu equip amb un efectiu menys. No obstant, l'Espanyol no ha pogut transformar cap gol per posar pressió als locals. Amb aquest resultat el Barça també guanya l'average particular.