Futbol Català
Esports 31/10/2011

El Figueres ja mana a la Primera Catalana

Un contundent triomf per 4-0 davant el filial de la Gramenet permet l'equip blanc-i-blau situar-se primer de la classificació després de vuit jornades

àngel Garreta
1 min
El Figueres, en ratxa

FigueresUn cop disputada la jornada número vuit a la Primera Catalana, un nou equip s'ha fet amb el liderat en solitari després de la derrota del Vilassar de Mar per 0-1 contra el Palamós. El Figueres, que dirigeix Arnau Sala, s'ha situat a dalt de tot amb 17 punts, els darrers tres punts sumats gràcies a una contundent victòria per 4-0 a casa davant la Gramenet B. Si el campionat s'acabés així, l'equip empordanès aconseguiria un bitllet directe per a la Tercera Divisió, fet que suposaria una fita històrica.

Després de la desaparició del vell i històric Figueres, desterrat de Vilatenim per Enric Flix, darrer accionista majoritari de l'antiga societat anònima esportiva, el nou Figueres va començar des de zero en el sentit més literal de la paraula. Sense entrar en fusions ni compres de categories, la Unió va registrar un equip amateur a la darrera categoria del futbol català, l'antiga Tercera Regional. Amb un ascens per temporada des de la 2007/2008, el Figueres es troba ara en plena cursa per aconseguir el cinquè ascens seguit.

Any a any, el pas per Tercera Regional, Segona, Primera, Preferent i Primera Catalana està apropant l'equip blanc-i-blau de nou al futbol estatal. Amb un equip potent i la línia d'estabilitat de l'entitat dels darrers anys, el club presidit per Pere Aguado espera no trigar gaire temps en arribar a Tercera i qui sap si algun dia recuperar la Segona B, la categoria on va militar l'últim Figueres. El primer pas per aconseguir-lo, el nou liderat de la Primera Catalana.

stats