09/05/2011

El final de la condemna

2 min
Fernando Alonso va tornar a pujaral podi.

IstanbulMés Vettel, més Red Bull, més a prop d'un altre títol. Divendres, l'alemany pràcticament no es va entrenar, ja que va estavellar el cotxe al famós revolt 8. Ahir no li van fer falta aquests quilòmetres que es va perdre. Va tan sobrat que podria arribar dissabte al migdia. Guanya amb una mà, ja que l'altra la fa servir per aixecar el dit índex en el seu gest més característic. Per recordar que és el número 1 i que ho tornarà a ser. Però aquesta vegada, tot i que els cotxes dels toros alats van doblegar la resta, la diferència va ser més petita, i la tendència apunta que s'anirà escurçant.

Fins ara l'alternativa semblava venir només de McLaren, com va demostrar Hamilton a la Xina. Però la resta d'equips s'hi estan acostant. Els rivals també han fet els deures abans d'arribar a Europa. Els uns més que els altres, però tots els tindran a punt per a la pròxima cursa, la de Montmeló. Com Adrian Newey, el més aplicat de la classe, que tornarà a demostrar per què és el geni de la llàntia, per què el seu RB7 és el millor cotxe de la graella.

Fins i tot a Ferrari han fet els deures. Alonso, tercer a l'Istanbul Park, tornava a pujar al podi sis mesos i un dia després de fer-ho per última vegada, quan va ser tercer al Gran Premi del Brasil de l'any passat. Més que una sentència, més que el final d'una condemna, la data hauria de marcar el començament de la remuntada de l'Scuderia. L'any passat van ser capaços de redreçar una trajectòria que semblava irrecuperable. Ho tornaran a intentar.

Com la de Xangai, la cursa de l'Istanbul Park ha resultat apassionant, amb molts avançaments i canvis de posició, potenciats per les diferents estratègies dels equips. Des de la graderia és impossible controlar-los. El seguiment a través de la televisió és l'única manera de no perdre el fil. Per a Montmeló, ja ho saben. S'estalviaran calés i cues a la tornada cap a casa. I si no guanya el seu favorit, no hauran de sentir himnes que no els agradin. N'hi haurà prou d'apagar la tele.

stats