16/12/2012

Si jo fos ell

2 min
Tito Vilanova durant l'últim partit, al Nuevo Arcángel de Còrdova.

Amb la lesió de Cesc tots plegats tenim un dubte sobre l'alineació del Barça que sortirà a jugar aquest vespre contra l'Atlètic de Madrid. Tenint en compte que és un dels partits de Lliga més importants (no oblidem que en aquesta teòrica Lliga de dos els matalassers són segons, per davant del Madrid), estic convençut que si Cesc hagués estat bé hauria jugat al mig del camp i que Tito Vilanova hauria repetit equip amb Iniesta d'extremament fals extrem esquerre.

Si l'entrenador del Barça volgués sortir avui amb un equip semblant podria situar Thiago a la zona de creació i continuar amb Iniesta més avançat, tot i que per galons semblaria més raonable que el manxec tornés a la posició que més li agrada (en què és el millor del món) i que Alexis i Villa es disputessin la plaça de davanter per la banda esquerra.

Si hagués d'escollir jo, i amb la informació que tinc (molta menys, evidentment, de la que té Tito Vilanova), faria sortir d'inici David Villa. Per moltes raons: perquè és un dels jugadors amb més gol de la plantilla; perquè aquesta temporada gairebé sempre que ha jugat ha rendit a un bon nivell; perquè quan està en forma (l'entrenador ja el veu com abans de la lesió) fixa les defenses contràries, estira els rivals i, per tant, ajuda a crear espais per als seus companys; perquè es mereix l'oportunitat en un partit determinant; perquè el Barça no pot permetre's el luxe de perdre un futbolista com ell per manca de confiança (sé que molts pensen que a aquest nivell qui no estigui content que s'hi posi fulles, però també forma part de la gestió del vestidor no permetre que un futbolista desequilibrant es panseixi), i, finalment, perquè crec que el seu competidor directe, Alexis, no ha fet més mèrits que ell per jugar. El xilè treballa, corre, pressiona i moltes vegades fa moviments a l'espai que faciliten la feina als companys, però té molt menys gol que Villa i, per això, penso que està per darrere de l'asturià.

¿El fet que Tito Vilanova escollís Alexis per substituir Cesc el dia del Betis vol dir que el prefereix? Aquesta nit ho comprovarem. Em temo que si Villa no és titular el Barça té mala peça al teler: el jugador no és ni un mal company ni un busca-raons ni un bocamoll, i dubto que creï mala maror al vestidor, però compte, perquè pocs minuts en partits importants i que alguns mitjans de comunicació ja el col·loquin en el mercat és una combinació que pot crear una situació delicada.

stats