FUTBOL
Esports 07/06/2012

El futbol espanyol, de dol per la mort de Manolo Preciado

Clubs, entrenadors i jugadors lamenten la pèrdua "d'un gran tècnic" i "una gran persona", i traslladen el condol a la família del tècnic, que aquesta matinada ha mort d'un atac de cor als 54 anys

Ara
3 min
Manolo Preciado, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaEl futbol espanyol ha reaccionat amb dolor aquest dijous a la sobtada mort de l'entrenador Manolo Preciado, víctima d'un atac de cor letal aquesta matinada. Entrenadors i clubs de futbol han lamentat la pèrdua "d'un gran tècnic" i "una gran persona", i traslladen el condol a la família de l'entrenador cantàbric.

El València ha expressat en un comunicat el seu "més sentit condol" per la "tràgica mort" de Preciado. També el Rayo Vallecano, que en un comunicat penjat a la seva pàgina web assegura que el club "s'uneix al dolor del futbol espanyol per aquesta pèrdua irreparable i inesperada".

L'Atlètic de Madrid ha lamentat la pèrdua del "mític entrenador" i el Reial Madrid ha volgut transmetre el seu condol a la família del tècnic.

El Barça també ha expressat el seu condol a través del seu compte de Twitter: "Des del FC Barcelona, el nostre més sentit condol a la família i amics de Manuel Preciado. Descansi en pau". El president del club, Sandro Rosell, també ha lamentat la mort del tècnic al seu Twitter: "Una fortíssima abraçada a la família i amics de Manuel Preciado, descansi en pau". L'Espanyol també s'hi ha sumat via Twitter: "El @RCDEspanyol expressa les seves més sentides condolences per la pèrdua de Manolo Preciado. DEP".

De la seva banda, el Vila-real, l'equip al que Preciado hauria entrenat la propera temporada, també ha fet un comunicat: "El Villarreal CF vol mostrar el seu més profund pesar per la trista perduda i vol mostrar les seues condolences a la seua família i a tots els seus afins", ha dit el club groguet.

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el seu president, Ángel María Villar, també han lamentat "profundament" la mort de Preciado, "un home que ha format part de la història del futbol d'Espanya". En un comunicat, la RFEF ha recordat la faceta de jugador de Preciado a la primera divisió en clubs com el Racing de Santander, el Linares, el Mallorca, l'Alabès i l'Ourense, així com la seva etapa d'entrenador de l'Sporting de Gijón, el Racing de Santander, el Llevant i el Reial Múrcia, entre altres clubs. La Lliga de Futbol Professional (LFP) també s'ha sumat a les mostres de condol a familiars i amics de Preciado.

Caparrós, "tocat" per la mort de Preciado, que era "un gran tècnic i un guanyador"

L'entrenador del Mallorca, Joaquín Caparrós, ha confessat que està "molt tocat" per la sobtada mort de Manolo Preciado, a qui ha qualificat de "gran home, gran tècnic i un guanyador".

El Llevant, de dol per la mort de l'entrenador que el va pujar a primera el 2004

El club valencià ha emès un comunicat en què ha assegurat que l'equip "està de dol" per la mort de Preciado, que va dirigir l'equip la temporada 2003-2004 i va aconseguir l'ascens a Primera Divisió. "Tots els estaments que formen el llevantinisme estan consternats després de conèixer la sobtada defunció del tècnic Manolo Preciado com a conseqüència d'un infart", assenyala el club.

Juan Luis Mora, que va ser porter titular del Llevant en l'ascens de la mà de Preciado, ha assegurat que no pot "creure que sigui veritat, sembla mentida". Mora ha qualificat el tècnic de "persona plana i directa, que ha deixat la seva empremta arreu". "He tingut molts entrenadors, però no en recordo cap com el Manolo; l'any de l'ascens va ser increïble, cada dia apreníem alguna cosa nova", ha destacat Mora molt afectat.

stats