FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 20/08/2016

El City de Guardiola creix: goleja l'Stoke sense brillantor (1-4)

Agüero i Nolito, tots dos amb dos gols, rubriquen la victòria contra un equip que marca de penal gràcies a Bojan Krkic

A.l.
Pep Guardiola al Bet365 Stadium

BarcelonaPep Guardiola no vol perdre de vista José Mourinho. El Manchester City ha derrotat 1 a 4 l'Stoke City i segueix l'estela de l'altre equip de la ciutat, un United que comparteix lideratge i diferència de gols amb els 'citizens' després del triomf per 2 a 0 contra el Southampton. El Kun Agüero ha marcat els dos primers gols visitants –un de penal– i Bojan Krkic ha retallat distàncies des dels onze metres al començament del segon temps. Al tram final, Nolito s'ha erigit en protagonista i ha sentenciat el duel sortint des de la banqueta.

Més enllà d'empatar a punts a la part alta de la Premier, en els dos equips de Manchester destaca fins ara el seu golejador. Si Zlatan Ibrahimovic ha arrencat la seva nova etapa a Anglaterra amb tres gols, Sergio Agüero l'iguala amb també tres dianes en dues jornades. El futbolista argentí s'ha convertit en la gran sensació del City durant aquest inici de temporada, amb sis gols en tres partits: tres a la Premier i tres contra l'Steaua de Bucarest en la prèvia de la Champions, un partit que es va resoldre amb 0 a 5 i en el qual el Kun va errar dos penals.

Guardiola ha tornat a deixar Joe Hart a la banqueta i el titular ha estat Willy Caballero. Una de les novetats en l'onze ha estat la presència de Jesús Navas per banda dreta en el lloc d'un Nolito que ha entrat a la gespa del Bet365 Stadium en els últims 25 minuts de partit. El canvi ha estat decisiu, ja que l'andalús ha aconseguit dos gols que permeten consolidar el projecte de Guardiola.

Després que Bojan retallés distàncies i posés en risc el triomf visitant, el City ha buscat transicions ràpides per fer mal a la defensa de Mark Hugues, però sense crear gaire perill. Fins al minut 85, quan Iheanacho ha superat el porter local Shay Given i ha cedit enrere perquè Nolito marqués a plaer el gol de la tranquil·litat. En el temps afegit, una passada a l'espai ha desmuntat la defensa de l'Stoke: Icheanacho ha deixat passar la pilota per a la carrera de Sterling, que ha cedit perquè Nolito, a porta buida, rubriqués la golejada.

Diego Costa ha marcat el gol del triomf

Derrota del Liverpool, miracle del Chelsea.

El Chelsea d'Antonio Conte ha patit molt al camp del Watford, on perdia fins els darrers minuts, quan els gols de Batshuayi (98') i Diego Costa (92') han permès als 'blues' aixecar el resultat. En canvi, el Liverpool de Klopp, després de guanyar al camp de l'Arsenal a la primera jornada, ha perdut de forma sorprenent amb el modest Burnley a Turf Moor per 2-0.

Chelsea, City, United i Hull City, de moment, han guanyat els dos partits. El Hull City ha guanyat per 0-2 al Swansea malgrat seguir sense entrenador, ja que el club pateix problemes interns.

Qui no ha començat bé és l'Arsenal de Wenger, doncs porta 1 punt després de dues jornades. Els mateixos del Leicester, el vigent campió. De fet, els dos equips van empatar entre ells (0-0) amb els homes de Ranieri reclamant dos penals.