1a divisió
Esports Futbol 30/01/2011

Toquero governa al Vicente Calderón (0-2)

Dos gols de Toquero al Vicente Calderón han donat la victòria a l'Athletic Club en un partit on els bascos han tret profit de l'expulsió de Perea a la mitja hora de joc.

Martí Molina
2 min
Toquero celebra el primer gol al Vicente Calderón

BarcelonaHa estat un partit bastant igualat d'inici, amb els dos equips arribant a l'àrea rival i topant una i altra vegada amb els porters dels respectius equips. Però a mesura que han passat els minuts, l'Athletic Club era qui passava més estona a l'àrea matalassera i així ha arribat la jugada clau del partit: Perea ha comès un penal sobre Llorente que ha significat l'expulsió del defensa. Una sanció excessiva, ja que el davanter estava d'esquena a la porteria tot i ser l'últim home. Tot i això, el mateix Llorente ha llançat el penal desviat a la dreta de De Gea.

Però aquest fet ha revolucionat el partit. Forlán, en un contracop, ha tingut a les seves botes el primer gol del partit, però el seu xut ha sortit desviat quan intentava superar el porter a l'1 contra 1. I ja en temps de descompte, Toquero ha recollit una centrada per, en un error de marcatge, marcar el primer gol.

Ha estat un cop molt dur per l'Atlètic de Madrid, que ja no s'ha recuperat en tot el partit. A la segona part, els matalassers han intentat trobar la porteria de Gorka, sense èxit. Mentrestant, els bascos esperaven per sortir a la contra, i així ha estat com Toquero ha aconseguit el segon i definitiu gol del partit.

Aquest resultat deixa l'Athletic Club en zona d'Europa League; amb un coixí de 5 punts respecte l'Atlètic de Madrid. Els matalassers, que tenien per objectiu assolir una plaça a la Champions, queden en una situació molt compromesa i el club podria decidir destituir Quique Sánchez Flores pels mals resultats.

Atlètic de Madrid 0 - Athletic Club 2

AT. DE MADRID: De Gea; Ujfalusi, Perea, Godín, Filipe Luis (Juanfran, 67'); Tiago, Assuncao, Elías (Domínguez, 46'); Reyes; Forlán (Diego Costa, 77') i Kun Agüero.

ATHLETIC CLUB: Iraizoz; Iraola, San José, Ekiza, Koikili; Muniaín (Susaeta, 85'), Gurpegui (Orbaiz, 58'), Javi Martínez, David López; Toquero (Iturraspe, 72') i Llorente.

GOLS: 0-1 (45') Toquero. 0-2 (64') Toquero.

ÀRBITRE: Fernando Teixeira Vitienes (col·legi càntabre). Targetes grogues a Reyes, Assunçao i Javi Martínez. Targeta vermella a Perea (39').

ESTADI: Vicente Calderón, uns 35.000 espectadors.

stats