València
Esports Futbol 21/09/2012

Bankia paralitza el procés per concloure el nou estadi del València

L'entitat ha comunicat al president del València que no podran reprendre's les obres, paralitzades des del febrer de 2009, perquè la societat encarregada d'activar-les, Newcoval, no ha complert els objectius urbanístics pactats

Efe
2 min
El defensa del València Ricardo Costa fa caure el davanter croat del Bayern, Mandzukic

ValènciaEl procés financer per reprendre les obres del nou estadi del València, inactives des de febrer de 2009, es troba paralitzat després que les parts implicades no hagin aconseguit complir els objectius urbanístics previstos per dur-lo endavant, segons han confirmat a EFE fonts de Bankia.

El desembre de l'any passat, el València va aconseguir que una societat anomenada Newcoval, integrada a parts iguals per Bankia Hàbitat i el grup Aedifica, es comprometés a reprendre les obres del nou Mestalla i acabar en un termini de dos anys.

No obstant això, Bankia Hàbitat li va comunicar informalment fa gairebé un mes al seu soci en aquesta operació que no s'havia complert cap dels acords urbanístics estipulats i afavorits en col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Generalitat per a l'agost.

Fonts de Bankia han indicat a EFE que aquest dijous se li ha comunicat l'estat del procés al president del club, Manuel Llorente.

Per la seva part, fonts del València han assenyalat a EFE que no tenen "comunicació oficial per escrit" que aquesta operació s'hagi descartat, mentre que des de l'Ajuntament s'ha informat que ni l'alcaldessa, Rita Barberá, ni el regidor d'Urbanisme , Jorge Bellver, tenien constància que s'hagués trencat l'acord entre les parts.

Les mateixes fonts han valorat que totes les parts implicades han fet "notables esforços" per salvar la situació, finalment sense èxit.

La societat Newcoval havia assumit la responsabilitat d'executar els pactes assolits per la represa de les obres de l'estadi que ara han quedat paralitzats.

De moment, fora d'aquest marc, augmenten les dificultats per tirar endavant la finalització de les obres del nou Mestalla, ja que només a través de l'operació que no s'ha pogut tancar, el club valencià obria les portes a l'obtenció de finançament per prosseguir l'obra.

El projecte passava per l'adquisició per part de Newcoval dels actius del València per un import proper als 300 milions d'euros, entre els quals destaca l'actual estadi de Mestalla, que ronda els 225 milions, i la ciutat esportiva de Paterna, que s'aproxima a 35 milions.

Amb aquesta adquisició, el València podria resoldre els préstecs que té amb Bankia, que superen els 250 milions d'euros i que li generen, a hores d'ara, el pagament de quinze milions d'euros anuals en interessos.

Fins ara, el València ha invertit 150 milions en la construcció del seu nou camp (situat a l'avinguda de les Corts Valencianes, a la sortida nord-oest de la ciutat). Les obres van començar fa cinc anys i fa més de tres que estan paralitzades, perquè encara necessita una inversió d'aproximadament la mateixa quantitat per finalitzar-les.

stats