PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 22/01/2012

Un Madrid letal al contraatac s'endú el duel vibrant contra l'Athletic (4-1)

Llorente ha avançat els bascos al minut 13 de partit, però Marcelo ha aconseguit empatar pels blancs al minut 25. Cristiano Ronaldo ha fet dos gols de penal que han consumat la remuntada i Callejón, ja a les acaballes, ha completat la golejada madridista

Llorente protegeix una pilota davant Xabi Alonso durant el Madrid-Athletic.

BarcelonaDos gols de Cristiano Ronaldo de penal a la segona meitat han servit al Reial Madrid per remuntar el gol inicial de Llorente al minut 13 i endur-se una valuosa i treballada victòria davant l'Athletic Club, que, com va fer amb el Barça, ha donat la cara i ha demostrat ser un conjunt valent, intens i perillós.

Els de Bielsa han fet un gran partit, però no han pogut marcar més gols a la primera meitat, tot i que han gaudit de bones ocasions per fer-ho, i han acabat pagant car l'esforç i l'atreviment d'anar a l'atac i convidar el Reial Madrid a córrer al contraatac. Marcelo ha aconseguit empatar abans del descans i Callejón, ja al 85' i quan l'Athletic jugava amb un home menys, ha completat la golejada 4-1.

Intens primer temps

El partit ha començat molt mogut, amb tots dos equips aprofitant tot el camp, anant i venint de porteria a porteria. L'Athletic no ha tingut por de desplegar-se davant un Madrid força ofensiu, amb Özil i Kaká acompanyant un doble pivot creatiu format per Granero i Xabi Alonso. Mourinho ha descartat Pepe, que s'ha quedat fora de la convocatòria, i ha situat al centre de la defensa el jove Varane, per mirar de frenar el potencial aeri de Llorente, principal amenaça del conjunt de Marcelo Bielsa. Els bascos, però, han demostrat tenir molts més arguments, i el joc entre línies de l'hàbil Muniaín, com també l'arribada de De Marcos, ha generat molts problemes en la defensa blanca.

L'Athletic s'ha avançat en el marcador amb un gol de Llorente al minut 13 de partit. Gorka ha iniciat un ràpid contraatac que ha sorprès la defensa blanca. Javi Martínez, des de la dreta, ha centrat a l'àrea i Llorente ha rematat amb l'interior del peu.

Amb el 0-1, el partit ha seguit igual. De Marcos ha perdonat el 0-2 i, acte seguit, Marcelo ha igualat el marcador en el minut 25. Després d'una gran jugada de combinació dels blancs, Marcelo ha trepitjat l'àrea per definir bé davant la mitja sortida de Gorka.

El gol ha calmat els ànims locals, tot i que el Bernabéu ha patit amb les arribades constants de l'Athletic. De Marcos ha tornat a tenir una ocasió clara per marcar i, abans del descans, Llorente ha xutat desviat quan estava sol davant Casillas.

Un penal que ho canvia tot

La segona meitat no podia començar pitjor per a l'Athletic, que ha vist com Iturraspe cometia penal sobre Kaká. El jugador basc ha agafat del pantaló el madridista i Cristiano, des dels onze metres, no ha fallat per posar el 2-1 al marcador al minut 46.

L'Athletic ha mantingut la seva voluntat d'anar endavant i el Madrid, còmode en aquest escenari obert, ha anat encadenant ràpides transicions que agafaven desorganitzada la defensa basca. Ha sigut al minut 65' quan, en un dels enèsims contraatacs dels blancs, ha arribat el segon penal de la nit. Özil ha estat escombrat per De Marcos dins l'àrea i Mateu Lahoz ha xiulat penal, invalidant l'acció següent de Benzema, que havia continuat la jugada i superat el porter Gorka. Cristiano tampoc ha desaprofitat l'ocasió per fer el seu 23è gol, seguir com a pitxitxi i situar un 3-1 que gairebé sentenciava el xoc.

Higuaín al minut 75' ha pogut marcar, però després de regatejar Gorka, ha rematat al pal. Callejón, al minut 85', ha rematat la golejada del Madrid en un altre contracop. Sergio Ramos ha recuperat la pilota a la frontal de l'àrea, ha jugat amb Özil a camp propi i l'alemany ha passat endavant per a Higuaín, ja al cercle central. L'argentí ha fet una assistència a la carrera de Callejón, que ha xutat creuat per superar Gorka i fer el 4-1 definitiu.

La victòria blanca manté la diferència de cinc punts sobre el Barça i dóna moral a un Madrid que dimecres visitarà el Camp Nou per jugar la tornada dels quarts de final de Copa del Rei contra el conjunt blaugrana.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Varane, Marcelo; Granero (73' Lass), Xabi Alonso, Özil; Kaká (78' Callejón), Cristiano i Benzema (66' Higuaín).

Athletic: Iraizoz; Iraola, Javi Martinez, San José, Amorebieta (60' Ibai G.); Iturraspe, Ander Herrera, De Marcos; Susaeta (66' Íñigo Pérez), Llorente (60' Toquero) i Muniain

Gols: 13', 0-1 Llorente; 25', 1-1 Marcelo; 46', 2-1 Cristiano (p); 65', 3-1 Cristiano (p); 85', 4-1 Callejón

Àrbitre: Mateu Lahoz (Comitè Valencià). Ha tret groga a De Marcos (25'), Cristiano (27'), Iturraspe (46'), Sergio Ramos (55') i Arbeloa (74'). Ha expulsat De Marcos per doble groga (65').