1a divisió
Esports Futbol 13/05/2012

Cronologia d'una última jornada intrigant fins a l'últim segon

Mentre que el Màlaga i el Llevant han certificat de seguida la seva condició europea, el Vila-real ha perdut la categoria al temps de descompte, quan el Rayo ha marcat

Invasió de camp a Vallecas després de la salvació del Rayo Vallecano

BarcelonaL'última jornada de Lliga es preveia emocionant, com a mínim pel que s'hi jugaven els equips. S'havia de definir el quart equip de Champions (després de Madrid, Barça i València), els dos que jugarien la Lliga Europa i els dos que acompanyarien el Racing a Segona Divisió. Finalment, el Màlaga jugarà la prèvia de la Champions, Atlètic de Madrid i Llevant seran a la Lliga Europa i Sporting i Vila-real perden la categoria.

20.00 Inici de la jornada

Els últims vuit partits de Lliga començaven puntualment. El Màlaga amb la quarta posició, seguit d'Atlètic de Madrid i Mallorca. Per baix, a l'inici perdien la categoria el Saragossa i l'Sporting.

20.20 El Mallorca surt d'Europa

El Mallorca, que jugava contra el Reial Madrid, necessitava puntuar. Però el Madrid ha començat guanyant amb un gol de Cristiano Ronaldo i ha desbancat els mallorquins de les places europees. El seu lloc ha passat a ser per al Llevant.

20.45 El Llevant certifica la condició europea

Al límit del descans, el Ciutat de València s'ha posat dempeus per celebrar el gol de Ghezzal. Una diana que acostava encara més els granota a l'Europa League. Mentrestant, havien marcat el Madrid i el Sevilla, però sense transcendència.

21.12 El Saragossa surt del descens

El Saragossa s'havia enfonsat a la part baixa de la classificació al primer tram de la temporada, i semblava sentenciat a poques jornades per acabar la Lliga. Però després d'una remuntada antològica, un gol d'Apoño de penal permetia que els aragonesos abandonessin les zones de descens.

21.42 Avís per al Vila-real

Els groguets en tenien prou puntuant per salvar la categoria, però jugaven a casa contra un Atlètic de Madrid que volia certificar la seva posició a l'Europa League. El partit anava 0-0, però Falcao trencava la igualada a tres minuts per al final. El Vila-real es mantenia a Primera, però ja no depenia d'ell mateix. I...

21.46 El Rayo se salva al descompte

El Rayo ha obrat el miracle. En una jugada enrevessada i no exempta de polèmica, Tamudo ha acabat introduint la pilota al fons de la porteria. L'àrbitre hauria pogut xiular mans, o fora de joc dels locals. Però ha donat gol. Un gol que condemnava el Vila-real a la Segona Divisió.

21.48 Final, i bona notícia per al Sabadell i el Girona

S'ha acabat el partit al Madrigal, i el Vila-real ha certificat el descens de categoria. El submarí groc deia adéu a 1a en una temporada en què havia començat a jugar la Champions. Tanmateix, la notícia ha sigut celebrada a Girona i a Sabadell. I és que amb aquest descens groguet també perd la categoria el Vila-real B. Això fa que el Girona i el Sabadell tinguin una mica més d'aire en la seva lluita per la permanència a la divisió de plata.