1a divisió
Esports Futbol 21/05/2011

El Deportivo torna a ensopegar amb el València i acompanyarà l'Hèrcules i l'Almeria a la 2a Divisió

La derrota del Dépor contra els valencians; combinada amb la victòria del Saragossa al camp del Llevant envia els gallecs a la disivió de plata

Martí Molina
2 min
Riki, decebut després d'errar una acció en el partit contra el València

BarcelonaEl Deportivo ha estat l'equip que ha perdut la categoria després de l'última jornada de Lliga. Els gallecs han caigut a casa contra el València (0-2) i amb la combinaicó de resultats ha baixat a Segona Divisió. Principalment perquè el Saragossa ha guanyat al camp del Llevant (1-2). D'altar banda, el Getafe ha empatat al camp de la Reial Societat (1-1), l'Osasuna ha derrotat el Vila-real (1-0), i el Mallorca ha perdut contra l'Atlètic de Madrid (3-4).

El València ha tornat a amargar la vida al Deportivo. Després de 'robar-li' una Lliga la temporada 1993-94, empatant a zero també a la Corunya i donant el títol de campió als blaugranes; en aquesta ocasió els xe -que no s'hi jugaven res- han aconseguit la victòria i han enviat l'equip gallec a la divisió de plata. Aduriz, al primer temps; i Soldado, al descompte, han estat els botxins d'un equip totalment bloquejat en atac, que no ha pogut marcar tot i tenir moltes ocasions per fer-ho.

El Dépor ha perdut la categoria perquè el Saragossa, un dels rivals amb més opcions matemàtiques de caure en descens, ha guanyat al camp del Llevant gràcies a dues dianes de Gabi. Els locals han retallat distàncies amb un gol de Stuani, però que no ha estat suficient per complicar la vida als aragonesos.

L'altre equip que ha estat molt pendent dels resultats fins l'últim minut ha sigut el Mallorca, que ha caigut a casa per 3-4. El gol de penal de Guzman i els dos de Webo no han estat suficients per contrarestar el hat trick del Kun Agüero i el gol de Guzmán. De fet, els balears haurien perdut la categoria si el Deportivo hagués aconseguit l'empat, però aquesta situació no s'ha produït.

D'altara banda, Reial Societat i Getafe han empatat a 1 en un partit on els dos equips sabien que el resultat els era favorable. Els madrilenys s'han avançat amb un gol del Cata Díaz, i els donostiarres han empatat per mitjà de Sutil.

A l'últim partit amb equips implicats en el descens, l'Osasuna ha aconseguit els tres punts al Sadar després de derrotar un Vila-real que no s'hi jugava res amb un gol de Cejudo.

Així, la Lliga ha acabat amb el Barça com a campió. El Madrid i el València classificats directament per la Champions. El Vila-real jugarà la prèvia de la Champions. Sevilla, Athletic Club i Atlètic de Madrid jugaran l'Europa League. I el Deportivo, l'Hèrcules i l'Almeria baixen a 2a.

stats