1a divisió
Esports Futbol 10/05/2011

El Deportivo surt del descens gràcies a un gol de Castillo en pròpia porteria (2-1)

La victòria dels gallecs contra l'Athletic Club permet als homes de Lotina sortir del descens, mentre els bascos no poden certificar la seva presència a l'Europa League

Redacció
2 min
Toquero i 'Laure', durant el Deportivo-Athletic Club

A CorunyaEl Deportivo ha salvat el primer 'match ball' en la lluita per la permanència gràcies a un gol en pròpia porteria de Xabi Castillo. La victòria dels gallecs contra l'Athletic Club (2-1) permet als homes de Lotina sortir del descens, mentre els bascos no poden certificar la seva presència a l'Europa League la temporada vinent.

El Deportivo havia sortit revolucionat, conscient que tenia al davant una final davant l'equip basc després d'haver caigut als llocs de descens el cap de setmana, amb el seu tècnic a la grada per sanció i esperonat per la seva afició.

L'Athletic Club ha picat primer. En un contraatac, Toquero va aprofitar la passada d'Iraola per superar el porter Aranzubia d'un tir creuat. Els bascos tenien el control del partit, i més contra un Depor molt nerviós.

Però en un corner a favor dels gallecs, Adrián rebia la pilota prop del vèrtex de l'àrea i provava un xut creuat que desviava Gurpegui i que es colava al fons de la porteria.

Amb empat a 1 els dos equips han tingut opcions de marcar, tant al final de la primera part com a l'inici del segon temps. Passaven els minuts i no hi havia gols, fins que Adrián s'ha desmarcat en un contraatac, i ha fet una centrada que Castillo s'ha introduït al fons de la seva porteria en l'intent de rebutjar.

DEPORTIVO 2 - ATHLETIC CLUB 1

DEPORTIVO: Aranzubia; Laure, Lopo, Colotto, Manuel Pablo; Juan Rodríguez (Aythami; min.78), Rubén Pérez, Guardado; Riki (Juan Domínguez; min.90), Valerón i Adrián (Lassad; min.85).

ATHLETIC CLUB: Iraizoz; Iraola, Ekiza, Amorebieta, Castillo; David López (Gabilondo; min.68), Gurpegi (Iturraspe; min.57), Javi Martínez (Ibai Gómez; min.76), Muniain; Toquero i Llorente.

GOLS: 0-1; min.3, Toquero. 1-1; min.22, Adrián. 2-1; min.71, Castillo en pròpia porteria.

ÀRBITRE: Mateu Lahoz, valencià. Targetes grogues a Juan Rodríguez (min.22), Guardado (min.44), Gurpegi (min.51), Riki (min.73) i Amorebieta (min.90).

ESTADI: Riazor, uns 34.000 espectadors.

stats