PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 06/03/2011

L'Athletic Club recupera la cinquena posició davant d'un Sevilla que ha merescut més

Els bascos hanguanyat el partit amb un gol en pròpia porta de Federico Fazio i un altre de penal d'Andoni Iraola, tots dos a la segona meitat

Muniain (Athletic) cau per l'entrada de Gary Medel (Sevilla). LUIS TEJIDO / EFE

BilbaoL'Athletic Club ha recuperat la cinquena plaça de la taula classificatòria imposant-se avui, per 2-0, a un Sevilla que no ha merescut perdre i que ha acabat derrotat amb un gol en pròpia porta de Federico Fazio i un altre de penal d'Andoni Iraola, tots dos a la segona meitat.

Tanta influència com aquestes dues accions, la segona una falta màxima de Julien Escudé sobre Oscar de Marcos, han tingut en el marcador les oportunitats que no ha concretat Frederic Kanouté, de vegades per errors propis i en altres per bones intervencions de Gorka Iraizoz.

Especialment insistent ha estat el de Mali entre els minuts 74 i 78, però en les dues primeres ha tingut complerta resposta d'Iraizoz i en la tercera ha relliscat. Ja en el minut 57 havia rematat fatal una bona centrada des de la dreta de Martín Cáceres.

El triomf d'avui ha resultat extremadament valuós a l'Athletic, atès que li serveix per acabar amb la mala ratxa de quatre derrotes consecutives, per recuperar la cinquena plaça i per mantenir l'avantatge sobre un rival directe en la lluita europea com el Sevilla, al que supera també en els resultats entre tots dos i deixa setè a la taula.

A més del resultat final, cal destacar les lesions que es van produir al llarg del xoc. Primer les de Iraola i Negredo en un xoc de cap, després la de Toquero i més tard, amb aspecte de ser la més greu, la de Luis Fabiano. Iraola i Negredo han pogut seguir sobre el terreny de joc, però el visitant s'ha hagut de retirar uns minuts després.

L'arrencada del partit no ha seguit el guió habitual dels últims a San Mamés, en què l'Athletic arrasava ja d'inici als seus rivals.

El Sevilla demostrava tenir la lliçó ben apresa i un xoc dels cap d'Iraola i Negredo, els ha tingut a tots dos estirats a terra durant almenys tres minuts. Però el duel no acabava d'agafar ritme. Iraola s'ha mantingut en la trobada, però Negredo, després que li caigués la protecció que li van col·locar al cap, ha marxat a vestidors al quart d'hora.

Així, l'únic a destacar en el primer quart del partit ha estat un cop de cap de Llorente a centrada de Toquero que ha rebutjat Javi Varas.

S'ha animat el xoc a partir de l'equador del primer quart i com a producte de diverses poderoses arribades gairebé al límit de Toquero fins a la línia de fons, des d'on treia centres gairebé increïbles.

Però el Sevilla mantenia el control i ha buscat les pessigolles a Iraizoz amb xuts llunyans de Rakitic –dos– i Navas, dels quals, però, no n'ha tret res. Com tampoc no ha aconseguit res Llorente en un altre rematada de cap, pràcticament placat per Fazio.

La segona part ha començat amb el Sevilla més assentat i dominador del joc. L'Athletic ha acusat la lesió de Toquero en la seva primera carrera després del descans i ha vist com els de Gregorio Manzano rondaven el 0-1 en dues rematades de Kanouté i Escudé, i fonamentalment en una jugada mal acabada per Kanouté a centre de Càceres al minut 57.

Els locals han reprès l'impuls i David López ho ha intentat amb un xut des de la frontal, a les mans de Javi Varas.

Set minuts després, en un centre a l'àrea de Koikili que ha deixat passar De Marcos i no semblava tenir gaire perill, Fazio, sol, ha refusat sobre la seva porteria sense que Javi Varas hi pogués fer res.

Ha pogut aconseguir el 2-0 l'Athletic en la següent jugada, una bona combinació entre De Marcos, Iraola i Llorente, que ha rematat de manera deficient el davanter alabès. De Marcos s'ha pres la revenja a poc del final i després d'una volea de Gurpegui que semblava que acabaria en gol i que ha refusat a córner Escudé. Ha estat precisament el central francès qui ha derrocat al de Laguardia en la jugada del penal que ha transformat Iraola per liquidar el xoc.

ATHLETIC CLUB 2SEVILLA 0

Athletic Club:

Iraizoz; Iraola, San José, Ekiza, Koikili; David López (Orbaiz, min.80), Gurpegui, Javi Martínez, Muniain (Gabilondo, min.83); Toquero (De Marcos, min.46) y Llorente.Sevilla:

Javi Varas; Cáceres, Fazio, Escudé, Fernando Navarro; Navas, Medel (Romaric, min.80), Rakitic, Perotti; Luis Fabiano (Capel, min.71) y Negredo (Kanouté, min.16).Gols:

1-0, min.66: Fazio, en pròpia porta. 2-0, min.88: Iraola, de penal.Àrbitre:

Álvarez Izquierdo (col·legi català). Ha amonestat el local Gurpegui i els visitants Fernando Navarro, Escudé, Perotti i Medel.