Primera Divisió
Esports Futbol 18/06/2011

El Granada torna a Primera 35 anys després

Els andalusos, que aquest any celebren el 80è aniversari, han aconseguit dos ascensos seguits (de 2a B a 2a A, i de 2a A a 1a), i fa cinc anys estaven a Tercera

Albert Solé
1 min

BarcelonaEl Granada CF jugarà a Primera Divisió després de 35 anys lluny de la màxima categoria, en la qual ha jugat durant 17 temporades de les 80 de la seva història, que aquesta temporada se n'està celebrant l'efemèride.

La darrera temporada a Primera va ser la 75/76, i des de llavors 25 anys entre la Segona i la Segona B, fins que l'any 2002 va tocar fons i va baixar a Tercera per impagament. De fet, durant un parell d'anys va planar l'ombra de la desaparició del club granadí. Van ser quatre anys a Tercera –amb el Granada 74 per sobre seu comprant una plaça, fins que la temporada 05/06 van tornar a Segona B.

L'any passat, després d'una temporada excel·lent a Segona B i després de proclamar-se campió del 4t grup amb autoritat, van aconseguir l'ascens en la primera eliminatòria derrotant l'Alcorcón. I un any després, i gràcies al canvi de format d'ascens –el Granada va acabar la lliga regular de Segona 5è–, tornen a guanyar un play-off i pugen un altre cop de categoria, aquest cop a Primera.

stats